98-річна розвідниця звернулася до військкомату, аби зі зброєю захищати Батьківщину (ФОТО)

Їй не дозволили, але жінка впевнена, що Україна переможе

Після нападу росії на Україну 98-річна Ольга Твердохлібова зателефонувала у військкомат. Попри поважний вік жінка була готова взяти до рук зброю та йти захищати свою Батьківщину.

Через вік пані Ользі відмовили. З цієї ж причини її не хотіли брати й у військове училище, куди вона вступала на початку Другої світової. Тоді їй не було і 16.

Ольга Твердохлібова все ж потрапила у секретний підрозділ розвідників. День перемоги вона зустріла у Берліні.

За те, що виявила і передала точні координати заводу, який виготовляв зброю, розвідниця отримала червону зірку. А у 1944 році жінці присудили медаль «За відвагу», щоправда, посмертно, бо вважали її загиблою. А вона не лише вижила, а й 8 травня 1945 року поставила свій підпис на Бранденбурзьких воротах. У 1946 її викликали у Москву і там вручили нагороду, повідомляє видання 20 хвилин.

Колись Путін і Лукашенко дякували Ользі за перемогу, кликали на військові паради.

 

Зараз ветеран хотіла б взяти в руки автомат і ним відповісти очільнику Кремля за напад. Вона впевнена, що перемога буде за Україною, – розповів на своїй сторінці у Facebook український політик  Володимир Гройсман.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень