900 грн на книги: Хто з українців зможе отримати кошти вже незабаром?

На це витратять 370 мільйонів гривень

У червні президент України підписав закон № 11251, який дасть можливість отримати державну допомогу на купівлю книжок. Головна мета – залучити молодь до читання та відірвати її від ґаджетів.

Причому кошти можна буде витратити не лише на друковані примірники українських видавництв, але й на електронні варіанти, а також на книжки для осіб з порушенням зору.

Це дозволить видати 1,5-2 млн примірників українських книжок та надати субсидії видавцям для відшкодування оренди приміщення книгарень.

 

Хто зможе отримати кошти?

Сертифікати зможуть отримати не всі українці. Право на отримання 900 грн має така категорія населення:

  • особи, яким після 1 січня 2024 року виповнилося 18 років. Вони отримають допомогу протягом одного року після дати повноліття.
  • молоді батьки протягом одного року після дня народження малюка. Але зробити це можна буде лише після завершення воєнного стану.

Сертифікат на фінансування буде у застосунку Дія, варто його оновити. Допомога зараховується на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання єКнига.

Всі виплати вже передбачені в бюджеті, додаткових витрат з державної казни не буде.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень