7 кроків, які допоможуть прибрати сміття із життя

Врятуйте від мотлоху не лише дім, а й себе

За довгі роки у нашому житті накопичується купа мотлоху.

Захаращений будинок – це серйозне джерело стресу для багатьох людей. Пошук потрібних речей серед іншого мотлоху викликає стрес і роздратування, особливо коли їх так і не вдається знайти. Дітей також важко привчити до порядку, коли вони з дня у день бачать лише хаос у домі. Крім того, мало хто наважиться привести гостей у захаращений будинок.

Врятуйте вашу оселю від мотлоху, наведіть у ній порядок і тоді отримаєте переваги чистого, зручного та приємного житлового простору.

 

Той же принцип можна застосувати і до вашого життя: позбавтеся від мотлоху, прибравши з нього людей, речі та дії, які викликають у вас лише стрес і головний біль.

Спростивши власне життя, ви позбудетеся від неабиякої частки вашого стресу і відчуєте себе набагато краще. Це можуть бути навіть невеликі зміни, але з часом вони зіллються воєдино у щось набагато більше.

Отож, пропонуємо 7 кроків, які допоможуть позбавити від непотребу ваш будинок і ваше життя.

Позбавте від мотлоху ваше робоче місце

Неважливо, де саме розташоване ваше робоче місце - вдома чи в офісі, у будь-якому разі вам варто почати рятувати власне життя від сміття і безладу саме з вашого робочого столу.

Для початку, переберіть все, що на ньому лежить, і складіть всі документи у стопки, розділяючи їх за важливістю. Найбільш важливі папери складіть у теку або ящик столу.

Коли ви отримуєте нові папери та документи, не нагромаджуйте їх на своєму столі у кілька шарів. Прийміть рішення щодо них якомога швидше, а тоді – передавайте далі (якщо це необхідно), підшивайте в теку або взагалі викидайте.

Якщо ваш робочий стіл чистий і на ньому буде лише те, що потрібно для роботи (плюс кілька дрібничок, які підіймають вам настрій і заспокоюють), ви почуватиметеся більш продуктивно і розслаблено.

Позбавте від мотлоху вашу кухню

Один з кращих способів впорядкувати ваш будинок - упевнитися, що у вашій кухні достатньо місця для усього, що там має бути.

Якщо це не так, подумайте, чи не варто позбутися від предметів, які не вміщаються в ящики столу або шафи.

Так ви зробите свою кухню чистою та акуратною і в ній завжди буде місце для приготування їжі, а також зберігання необхідного посуду й побутової техніки.

Крім того, не забудьте перебрати холодильник, аби впевнитися, що там немає нічого зайвого чи простроченого.

Позбавте від мотлоху вашу спальню

Раз вже ви взялися за ваш будинок або квартиру, нехай вашим наступним пунктом призначення стане спальня.

Тут у вас є дві задачі: спершу переберіть весь ваш одяг і постільну білизну, і переконайтеся, що в спальні лежить лише те, чим ви дійсно користуєтеся.

 

Якщо ви не одягали щось понад рік, швидше за все, ви не зробите це ніколи, так що можете пожертвувати цю річ бездомним. Переберіть ваші шафи та акуратно розвісьте у них одяг.

Позбавивши ваш будинок від непотрібного мотлоху, ви отримуєте можливість більш ефективно використовувати те, що у вас є. А впорядкувавши спальню, ви зробите свій сон більш глибоким і повноцінним й зможете починати кожен день із позитивної нотки.

Позбавте від мотлоху вашу ванну

Всі ми стикалися з ситуацією, коли після хвороби в наших шафах лишається купа невикористаних ліків, які лише займають місце. Продайте їх тим, кому вони потрібні, або викиньте, якщо вони вже прострочені.

А ще пройдіться по своїй «колекції» засобів особистої гігієни і викиньте уже прострочені баночки й пляшечки, а також ті, які ви не використовували більш як пів року.

Замініть зубну щітку, губки, шторку для ванни та килимки. Вимийте начисто дзеркало і плитку у ванній, і побачите, наскільки приємніше у ній стане.

Попрацюйте над вашими фінансами

Використовуйте всі можливості онлайн-банкінгу, щоб позбавитися від необхідності оплачувати комунальні та інші платежі у відділенні банку. Ви навіть можете автоматизувати регулярні виплати і ніколи більше не турбуватися про те, що ви забули оплатити вашого інтернет-провайдера.

Крім того, так ви позбавитеся від купи паперових квитанцій та чеків, що ще більше збільшить чистоту і порядок у вашому будинку.

Пройдіться за виписками операцій по ваших банківських картах і рахунках та переконайтеся, що там немає помилок. Упорядкування фінансового життя дасть вам стільки ж переваг, як і очищення від мотлоху вашого будинку.

Наведіть порядок у цифровому світі

Згайте всього один вечір на те, щоб «почистити» ваш телефон та комп'ютер. Позбавтеся від додатків і програм, якими ви ніколи не користуєтеся. Налаштуйте резервне копіювання у «хмару» вашої важливої інформації – до прикладу, фото чи контактів.

Відпишіться від усіх розсилок і повідомлень, які вам більше не потрібні, або на які ви не підписувалися. Від усіх, включаючи рекламу від магазинів і повідомлення з соцмереж.

Наведіть порядок у вашому домі та житті

На перший погляд це може здатися жорстоким, але позбавлення життя від мотлоху включає і необхідність розпрощатися з людьми та ситуаціями, які не приносять жодного позитиву.

Звичайно ж, повністю позбавитися від стресу неможливо, але все одно, позбувшись від зайвого, ви зробите власне життя набагато приємнішим.

Нехай щастить у нових починаннях!

ДжерелоUkr.Media

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень