Якісна дезінфекція квартири від вірусів: чим скористатися

Тим, хто хоче зробити це самостійно

Віруси з легкістю можуть потрапити до приміщення з вулиці: на одязі, взутті чи на руках. Деякий час вони житимуть на різних поверхнях: на пластмасі, склі, металі чи пластику. Іноді цей термін складає кілька годин, а іноді – днів.

Щоб позбутися зарази, варто якомога частіше проводити у квартирі вологе прибирання із застосуванням різних мийних засобів і провітрювати помешкання.

Генеральне прибирання

Найпростіший спосіб убезпечитися від вірусів – влаштувати генеральне прибирання.

Для цього не потрібно купувати спеціальну хімію чи дорогі дезінфекційні засоби.

У кожному будинку або квартирі є перекис водню, оцет, лимон і нашатирний спирт - вони надійні помічники у боротьбі зі шкідливими вірусами.

З чого почати боротьбу з вірусами

Зніміть штори і постільну білизну, зберіть м'які іграшки та накидки з крісел й диванів, та виперіть це все у пральній машині при температурі не менше 70°C.

Якщо у вас багато килимів, краще здати їх у хімчистку. Втім, якщо такої можливості немає - зверніть їх, оберніть поліетиленом і відправте у комірчину.

Починати прибирання варто зі спальні, потім переходити до вітальні, тоді – до кухні, а вже потім – до ванної кімнати.

Під час прибирання не забувайте витерти пил на меблях, полицях, міжкімнатних дверях, на рамках картин і дрібних статуетках.

Чим обробляти різні поверхні

Продезінфікувати підлогу можна за допомогою перекису водню: склянку перекису додаємо у 10-літрове відро з водою. Цим розчином миємо як зазвичай.

А от лаковані дерев'яні меблі треба протирати лляним маслом, яке вважається сильним антисептиком.

Для обробки скляних поверхонь краще всього використовувати оцет, розведений з водою у пропорції 1:3. Якщо під рукою немає оцту, замініть його на лимонний сік.

Раковини й кухонні поверхні можна обробити концентрованим розчином солі у пропорції 1 кг солі на 2 л води.

Не ігноруйте і нашатирний спирт. Він підійде для антибактеріального розчину: одну столову ложку спирту розчиніть в одному літрі води.

Для протирання пластмасових предметів потрібні хлоровмісні засоби, які можна купити у будь-якому магазині побутової хімії (перед використанням обов'язково потрібно уважно ознайомитися з інструкцією!)

Провітрюйте квартиру не менше двох разів на день, а спальню - за 15-20 хв до сну.

 

Також у кімнаті можна встановити аромалампу, яка теж певним чином дезінфікуватиме повітря.

На які найбрудніші предмети слід звернути увагу

Лідерами серед предметів, на поверхні яких найдовше зберігаються віруси, є дрібні речі. До прикладу, дверні ручки, вимикачі, мобільні телефони і все, що пов'язане з комп'ютерною технікою. А ще - сумки і гаманці.

Протирайте їх антибактеріальними серветками хоча б раз на день.

За матеріалами Ukr.Media

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень