Не брати гаджет у вбиральню: як подбати про гігієну свого мобільного

Поради Уляни Супрун

Для того, щоб зменшити свої ризики захворіти, варто дбати не тільки про гігієну рук, а також про чистоту свого мобільного.

Ексочільниця МОЗ Уляна Супрун  на своїй сторінці у Facebook розповіла, як правильно дбати про гігієну свого мобільного.

В середньому люди торкаються телефону понад 2600 разів на день. Для більш активних користувачів ця кількість сягає понад 5000 разів.

На мобільних залишаються не лише сліди від пальців, волога, жир і піт від скронь, вух і волосся, залишки їжі та бруду, а й можуть виживати патогенні штами кишкової палички, антибіотикорезистентні стафілококи чи стрептококи та інші.

 

Вони можуть бути збудниками кишкових та шкірних інфекцій, підвищити ризики гострого кишкового отруєння або викликати грип.

То як дбати про гігієну мобільного:

Менше користуйтеся мобільним у громадському транспорті. Там потенційно є багато збудників хвороб.

Не варто чіпати поручні та інші поверхні, а потім брати телефон до рук. Якщо руки не помити, а потім торкнутися очей, носа чи рота, таким шляхом патогени можуть потрапити у ваш організм.

Для очищення поверхні рекомендують використовувати тканину з мікрофібри, теплу воду і мило. Виробники телефонів рекомендують змочити тканину у воді з милом та акуратно (щоби рідина не потрапила в отвори) протерти всі поверхні, попередньо вимкнувши телефон.

Також можна використовувати спиртовмісні дезінфектанти. До прикладу, спиртовмісний дезінфекційний засіб, спрей чи серветки на основі ізопропілового спирту. Але є ризик, що вони можуть пошкодити екран телефону.

Для очищення можна приготувати розчин з 60% води та 40% спирту. Так само як і з водою і милом, потрібно змочити тканину з мікрофібри у цьому розчині і протерти поверхні. Опісля цього витерти сухою тканиною.

Ще один спосіб – спеціальні ультрафіолетові бокси. Такий пристрій виглядає як коробка чи кейс, у який поміщають телефон на певний час, де з допомогою ультрафіолетових ламп відбувається очищення. Такі бокси визнані найбільш ефективним способом для знищення патогенів. Утім, він найдорожчий.

В будь-якому разі очищення телефона буде малоефективним, якщо не дбати про власну гігієну рук.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень