7 речей, які не можна зберігати на підвіконні

Часто через брак місця там роблять склад

Підвіконня – додаткова стільниця, яку часто використовують як тумбу або полицю. Проте не все можна там зберігати, адже завдання вікна — пропускати свіже повітря і світло у квартиру, зберігати тепло. Захаращеність в цій зоні заважає цим процесам та й псує загальний вигляд інтер’єру. Окрім естетики та екології, є вагомі аргументи, чому не варто деякі речі зберігати на підвіконні.

Продукти

Зазвичай продуктам треба правильні умови, зокрема, там має бути сухо і без прямих сонячних променів. Тобто, підвіконня категорично не відповідає цим мовам. Не варто туди класти фрукти чи овочі, так у вас з’явиться купа мошок і все швидко зіпсується.

Крихкі предмети

Не ставте на підвіконня кришталеві чи скляні вироби. Протяг або улюблена кішка можуть випадково все розбити. Свічки під впливом сонця тануть і псуються.

Косметика та побутова хімія

Ці речі взагалі треба тримати якомога далі від сонячних променів. У косметичних засобах починаються хімічні реакції й погіршується якість. А аерозолі у балончику можуть запросто вибухнути.

Домашня техніка

Під час роботи електричний чайник, мультиварка, мікрохвильовка виділяють пар. Це може навіть спричинити тріщину на склі. А від постійної вологи на рамі вікна оселиться пліснява.

Фотографії

Через вплив вологи та сонячних променів ви можете втратити важливі для вас спогади. Через кілька тижнів від знімка не залишиться і сліду.

Клітки й акваріуми

Зазвичай тварини чи рибки дуже чутливі до протягів і відкритого сонця. Наприклад, шиншила при температурі нижче +14 може застудитися, а на спеці — отримати сонячний удар. У водному середовищі УФ-промені провокують фотосинтез і прискорене зростання синьо-зелених водоростей.

Джерело: Ukr.Media

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень