7 непомітних звичок, які нас дуже швидко старять (ФОТО)

Відмовтеся від них, щоб зберегти молодість

Всі ми хочемо як можна довше залишатися в хорошій формі і гарно виглядати.

Однак, є звички, які хоч і не здаються нам шкідливими, але які – завдають таки нам шкоди і не дають – продовжити молодість.

Eat This Not That назве сім звичок, які прискорюють старіння.

1. Ви їсте багато солодкого та мучного

Солодке піднімає нам рівень гормону «задоволення», але руйнує наш організм. Як і більшість простих вуглеводнів.

Цукор живить шкідливу мікробіоту в нашому організмі, тому його вживання має бути вкрай обмеженим. Вчені довели прямий зв'язок між цукром та рівнем «запальних процесів» в організмі, які в свою чергу стають тригерами передчасного старіння і хвороб.

При цьому пам’ятайте, що «білий хліб», тістечка та здоба містять в собі вуглеводів не менше, ніж цукор.

2. Ви багато сидите і не займаєтеся спортом

Про користь фізичних вправ знає кожен, але найчастіше лінь бере гору і ми, закриваючи очі на очевидне, скорочуємо свою молодість.

При цьому, щоб зайнятися спортом не обов'язково навіть йти в зал. Досить буде й пів години ходьби в помірному темпі, щоб знизити рівень поганого холестерину, зміцнивши опорно-руховий апарат і серце.

Також намагайтеся не «засиджуватися»: періодично вставайте, розминайтеся, виходьте з офісу чи робіть хоча б якісь вправи на розтяжку.

3. Ви – кавоман.

Кава у помірній кількості навіть – корисна. Але пити її без зупину – не найкраща ідея, адже кофеїн впливає як на якість, так і на тривалість сну.

А сон для нас є дуже важливим, бо саме під час сну організм найкраще відновлюється та омолоджується. Вживаючи занадто багато кави, ви прискорюєте старіння.

4. Занадто пересмажена їжа

Вживати щось занадто пересмажене чи підгоріле – звичайна справа? Тоді для вас погані новини. Підгорілі продукти містять канцерогени.

Гетероциклічні Аміни (ГКА) і поліциклічні ароматичні вуглеводні, які містяться в обвугленому м'ясі, провокують розвиток раку. І в цілому їх вживання згубно впливає на організм.

5. Заморожена їжа

Харчуватися замороженими продуктами, готуючи їх в мікрохвильовці швидко і зручно. Але ця звичка також прискорює старіння організму. Справа в тому, що в заморожених стравах міститься багато натрію.

Часте вживання такої їжі може викликати затримку води і зневоднення, що тут же відіб'ється на зовнішності.

6. Надмір засмаги

Ви любите проводити багато часу на сонці, а користуватися сонцезахисними кремами – ні? Зморшки в основному виникають в результаті пошкоджень від сонця. Під його впливом кількість колагену в шкірі знижується. Крім того, сонячні промені можуть провокувати розвиток раку шкіри.

Щоб зберегти молодість, потрібно користуватися кремом з SPF не менше 30.

7. Ви мружитесь?

Відмова від відвідування окуліста також може обернутися неприємностями. Шкіра навколо очей дуже ніжна, а коли ви примружуєтеся, скорочення м'язів призводить до здавлювання клітин шкіри. Так утворюються зморшки.

Набагато розумніше, ефективніше та краще – звернутися до лікаря і підібрати окуляри.

НУ, Й НЕ КУРІТЬ: ЯКЩО КУРИТЕ, ТО КИДАЙТЕ ВЖЕ!

МАЛО ЩО ДОДАЄ НАМ РОКІВ ТАК ІНТЕНСИВНО, ЯК ПАЛІННЯ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень