600 тис. українців у червні залишились без пенсій і соцвиплат

Забрати гроші можна, але насправді таку можливість мають не всі

У червні не зможуть отримати свої пенсії та соцвиплати близько 600 тис. українців. Це ті, хто опинився на тимчасово окупованій території або проживає у регіонах, де тривають бої.

Саме через це наразі немає ніякої можливості доставити їм гроші, пояснила пані міністр соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, близько 300 тис. українців, які опинилися в зоні активних бойових дій, не зможуть отримати соціальні виплати. Йдеться про найбільш незахищених громадян: інвалідів, багатодітні родини, малозабезпечених людей. Їм держава не зможе виплатити у червні близько 0,5 млрд грн соцвиплат.

 

Ще 300 тисяч громадян не отримають пенсії – з тієї ж причини.

Очільниця Мінсоцполітики наголошує, що невиплачені гроші нікуди не подінуться, вони будуть накопичуватись на персональних рахунках громадян. І кожен зможе їх отримати, щойно виїде на підконтрольну Україні територію.

Щодо виплати пенсій, то існують такі механізми:

  • переказ грошей на банківську картку, за її наявності;
  • на ім’я пенсіонера відкривають рахунок в «Ощадбанку» і гроші зберігатимуться там;
  • де це можливо, виплати будуть проводитись через пошту.

Як отримати пенсію?

Після прибуття на відносно безпечну територію, підконтрольну Україні, треба звернутися на гарячу лінію «Укрпошти» 0-800-503-753, 044-281-08-70 або 044-281-08-71 для виплати поштовим переказом або ж – до Пенсійного фонду для виплати пенсії через «Ощадбанк» без відкриття рахунку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень