60 собак без лап, носів та очей викинули під Астраханню з автомобіля дружини ексдепутата (ФОТО)

Їх очі та обрубки надіслали до посольств України у Європі?

Зоозахисники виявили на скотомогильнику під російським містом Астрахань 60 тіл собак із виколотими очима, відрізаними носами, лапами і статевими органами, повідомило «Радио Свобода».

Того ж дня стало відомо, що до посольств і консульств України надійшли закривавлені пакети з очима тварин.

Російські активісти припускають, що мертвих псів вивіз місцевий «Экоприют». Активісти поїхали туди – і також виявили там трупи й виснажених собак.

Волонтери забрали двох собак у тяжкому стані, пізніше один із них помер. 300 собак залишаються у притулку. До розслідування долучилися російські МВС, Генпрокуратура та Россільгоспнагляд.

У мерії Астрахані заявили, що повноважень на перевірку «Экоприюта» вони не мали, оскільки він приватний.

«Экоприют» збудували з ініціативи ексдепутата Астраханської міської думи від «Единой России» Андрія Невлюдова й відкрили влітку 2021 року.

 

Автомобіль, яким вивезли трупи собак, належить дружині Невлюдова, повідомив депутат міськдуми від «Справедливой России» Олег Шеїн.

Адміністрація Астрахані й інші муніципалітети уклали з «Экоприютом» низку контрактів на суму, за оцінками Шеїна, приблизно 80 млн руб. (47,5 млн грн). На бюджетні гроші притулок мав ловити собак, стерилізувати, вакцинувати й повертати у середовище проживання.

Одночасно з повідомленням про виявлених мертвих тварин під Астраханню речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко розповів, що до українських посольств в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії, Італії, Австрії, генеральних консульств в Неаполі та Кракові, консульства у Брно надійшли закривавлені пакунки.

За його словами, у пакунках були очі тварин.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень