Мокрий ніс та здоров'я собаки: останні дослідження

Чи справді холодний ніс улюбленця - показник здоров'я?

Фото з мережі
Фото з мережі

Існує думка що якщо у вашого кота або собаки сухий та теплий ніс, то це обов'язково означає, що тварина захворіла.

Втім, ветеринари стверджують, що постійно турбуватися про сухість і температуру носа вихованця не варто.

Стежити за його загальним станом - набагато важливіше.

Мокрий холодний ніс не має відношення до здоров'я тварини, тож це ненадійний спосіб визначити, хворий ваш чотирилапий приятель чи здоровий.

Одна з причин, чому багато людей перевіряють стан тварини по носу, полягає в тому, що в спекотні дні сухість носа може свідчити про те, що вихованцю не вистачає води. Ніс тварин також «підсихає», коли вони сплять.

 

Взимку, коли повітря і в квартирі, і на вулиці стає менш вологим, мокрий ніс тварин теж починає сохнути. Ветеринари кажуть, що у цьому немає нічого страшного. У такі моменти важливо переконатися, що коти і собаки завжди мають доступ до чистої питної води.

То в чому ж «секрет» вологості?

Ринарій - саме так зветься кінчик носа собаки чи кішки.

Це гола шкіра, що має чимало різних залоз, що виділяють слиз. Насамперед це допомагає тварині розрізняти запахи - коли леткі молекули потрапляють на мокру поверхню, вони рухаються з різною швидкістю. Саме так коти та собаки відокремлюють запахи один від одного.

Нещодавні дослідження показали, що температура носа на п'ять градусів нижча від навколишнього середовища. Тварині це необхідно для того, щоб краще відчувати не тільки запахи, а й «засікати» тепло, що походить від противника або жертви.

Джерело: Ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень