6 підробок серед продуктів, які ми їмо кожен день

Треба ретельно вивчати їхній склад

Щодня ми їмо різні продукти. Але якість деяких може бути сумнівною і навіть небезпечною.Будьте уважнішими у магазинах, щоб страви були корисними.

Багато продуктів, які купують щодня, є підробкою, пише Ukr.Media.

Сир

Уважно вивчайте склад продукту, на етикетці має бути написано «Сир», а не «Сирний продукт». Найчастіше підробляють плавлений сир. Його ідеальний склад — напівтвердий сир, вершкове масло, сир, вершки чи сухе молоко.

Ще один продукт, який часто намагаються здешевити, — пармезан. До нього для твердості додають крохмаль.

Риба

Здається, як можна підробити те, в чому лише один інгредієнт? Але червону рибу підфарбовують, щоб вона виглядала апетитнішою. Натуральний колір лосося та форелі рожево-сірий. Навіщо вам зайві барвники у раціоні?

Часто пофарбований оселедець у пресервах видають за шматочки горбуші або кети. Не купуйте рибку, не перевіривши склад.

Сметана

Раніше сметану часто розбавляли молоком, але сучасні виробники пішли набагато далі. За сметану вони видають суміш рослинних жирів, крохмалю та харчових добавок. У складі сметани мають бути вершки і закваска.

Оливкова олія

Цей продукт — джерело вітамінів і корисних жирів, але часто виробники наливають у пляшки звичайну олію, злегка підфарбовану. Як цього уникнути? Вибирайте олію у темних пляшках, переверніть її і подивіться чи є осад: оливкова олія обов'язково має його дати. Крім того, вона густіша і має специфічний аромат.

Шоколад

Улюблений десерт у всьому світі, він може бути дуже корисним, адже в натуральному шоколаді міститься магній і вітамін В. Якщо какао-масло замінене на пальмову олію, емульгатори та інші компоненти-хитрощі, плитка вважається не шоколадною, а кондитерською. Уважно вивчайте склад!

Мед

Натуральний замінник цукру зміцнює імунітет, допомагає травленню, дарує заряд вітамінів. Але на полицях магазинів все частіше зустрічається «липовий» мед, виготовлений із патоки чи цукрового сиропу. Іноді тримачі пасік підгодовують бджіл глюкозою, мед виходить порожнім.

Вдома можна перевірити мед, додавши в ложку куплю йоду: він не повинен синіти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень