5 справ, які потрібно встигнути зробити до Покрови: народні прикмети

Що потрібно зробити перед Покровою

Є кілька прикмет про те, що важливо встигнути зробити до настання Покрови.

Заквасити капусту

Наші предки вірили, що зібрана і заквашена до Покрови капуста - найсмачніша. У Київській Русі для приготування використовували великі бочки, а зараз закуска виходить не менш смачною в банках.

Прибрати ділянку

Згідно з народними прикметами, у доброго господаря до 1 жовтня буде чистий город і двір. Потрібно встигнути зібрати опале листя, прополоти бур'яни, викопати цибулини і насіння рослин.

Зібрати урожай

Протягом вересня зберіть усі овочі, фрукти та ягоди. Якщо після Покрови щось залишиться, то краще залишити плоди птахам - у їжу вони вже не придатні.

Прибрати вдома

Свято Покрови належить зустрічати в чистому будинку. Тому варто випрати штори та постільну білизну, прибрати безлад, винести старі зламані речі. Українці також приводили до ладу господарські приміщення й обкурювали їх димом від мишей.

Попросити вибачення

Якщо ви чимось завинили перед близькими - попросіть у них вибачення і постарайтеся виправитися. Не варто зустрічати торжество з тягарем провини на душі.

Саме свято 1 жовтня бажано зустрічати в гарному настрої і з вірою в Божу милість.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень