5 міфів про догляд за шкірою, які справді шкодять

Деякі поради, які нам давали в дитинстві – застаріли

Протирати обличчя кубиками льоду і робити скраб з кави

Це реально випробування для шкіри. Люди, у яких слабкі судини, які розташовані близько до шкіри, таких порад не оцінять. Ба більше – для них процедури з різким перепадом температури протипоказані. 

Кава ж надто груба для обличчя, вона підійде тільки для тіла. І тільки для тих, у кого немає проблем з тонкою ніжною шкірою. На обличчі кавовий скраб може спровокувати проблеми зі шкірою. 

Намагання натренувати шкіру голови й мити її рідше

Сальні залози неможливо навчити працювати менше. Вони все одно будуть виробляти звичну кількість себуму. Тож якщо не помити голову вчасно, шкіра голови перетвориться на сприятливе середовище для розвитку бактерій, а ще з великою ймовірністю з'явиться лупа. 

Обирати косметику, орієнтуючись тільки на вік

Вік лише частково впливає на те, як наша шкіра виглядає і якого догляду потребує. Тип та стан шкіри – ось ключовий фактор для вибору косметики для догляду. Пігментні плями, лущення або акне визначають який саме догляд потрібен шкірі. А не вік. 

Вважати, що зимою зволожувальний крем шкідливий

Креми не приносять додаткову вологу шкірі, вони головним чином зберігають природну. Відмовитися від цього в опалювальний сезон, коли шкіра надміру сохне? Не треба. Добре обрати на зиму спеціальні, густі засоби. 

Постійно змінювати засоби для догляду

Якщо постійно користуватися новими кремами, тоніками чи сироватками, то шкіра просто не має часу адаптуватися. Більшість косметичних засобів починають працювати тільки коли накопичиться достатня кількість активної речовини. Тож якщо змінювати засоби постійно, шкіра просто не встигне звикнути.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень