Справжній ворог зубної пломби, або Чому вони випадають

Фахівці назвали три фактори, які суттєво впливають на термін служби пломб

1. Зубний наліт

Ретельна гігієна ротової порожнини, це не тільки запорука здоров’я зубів, але й гарантований термін служби пломб. Хоч утворення зубного нальоту цілком звичайний фізіологічний процес, він може нашкодити

Якщо наліт тривалий час лежить на зубі, в якому є пломба, то частинки нальоту та мікробіоти проникають на кордон між пломбою та зубом, там починається новий каріозний процес. Зуб починає псуватися, а пломба – сколюватися, - пояснює лікар.

Є люди яким однієї зубної щітки та пасти – замало. У такому випадку гігієну треба посилити, використовуючи іригатор, зубні йоржики, нитки, ополіскувачі, пінки. Аби підібрати найкращий догляд – треба проконсультуватися з лікарем.

2. Неправильний прикус

Навантаження на зуби розподіляється не рівномірно. Через це пломби можуть сколюватися та стиратися. До цього може призвести й бруксизм. Для усунення цих негараздів треба скоригувати прикус.

3. Паління

Головним чином паління впливає на колір пломби. Вони стають з часом сіро-коричневого кольору внаслідок такої згубної звички.

Пастами, що відбілюють, це не усувається, тільки за допомогою професійного чищення. Якщо пігменти всмокталися глибоко в пломбу, то допоможе повернути колір тільки заміна пломби на нову. 

Джерело: EuroMD

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень