4 секрети для продовження життя педикюру

І дорогезний лак тут ні до чого

Влітку особливо важливо мати гарні ніжки, адже у спеку хочеться носити легке відкрите взуття. Проте для цього спершу треба подбати про охайність ніг і педикюр.

Розповідаємо, як зберегти «свіжим» нещодавно наведений марафет.

Перше правило: ніколи не ігноруйте крем

Зволоження потребують не лише обличчя та руки. Майстри педикюру також рекомендують постійно користуватися спеціальним кремом. Найкраще - щовечора перед сном.

Вибираючи крем, надавайте перевагу засобам, у складі яких є сечовина - вона прекрасно бореться з мозолями, зволожує шкіру і запобігає її загрубінню.

Влітку варто надавати перевагу крему з легкою текстурою та ефектом зволоження чи навіть охолодження. Не зайвими будуть й ефірні олії - вони пом'якшують шкіру і кутикулу. Найкращі варіанти – олійки з лаванди, ши і чайного дерева, які не лише зволожують шкіру і знімають втому, а й мають ефект, що дезодорує.

Регулярний догляд за ніжками

Навіть якщо ви регулярно робите педикюр у салоні, це не значить, що у перервах між візитами до майстра за ногами не слід стежити.

Окрім щоденного нанесення крему, фахівці рекомендують робити ванночки, маски та користуватися спеціальною пилочкою для шкіри стоп.

Для ванночок прекрасно підійде морська сіль, натуральні олії та екстракти лікарських рослин - ромашки, календули і зеленого чаю. А ось терти сухі стопи пилочкою варто не частіше, ніж раз на тиждень - надто агресивне спилювання призведе до абсолютно протилежного ефекту.

Обирайте зручне взуття

Стан вашого педикюру багато у чому залежить від взуття, яке ви носите. Влітку жінки особливо часто надають перевагу не комфортному, а саме красивому та примітному взуттю.

Звісно, виділятися хочуть усі, проте час від часу варто робити перерву й зупинятися на більш комфортних варіантах, аби бути не лише красивою, а й здоровою.

Пам’ятайте, що лак може стиратися і тріскатися й від вузького закритого взуття. Тим більше у спеку.

Правильне, збалансоване харчування

Якщо результати вашого походу до салону зникають вже за 1,5-2 тижні, то найімовірніше, справа зовсім не у кремі чи вузькому взутті.

Стан шкіри стоп, так само як і будь-якої іншої частини тіла, дуже залежить від того, що ми їмо.

Якщо ніякий зовнішній догляд не може впоратися із загрубілою шкірою на ногах, спробуйте здати загальний аналіз крові та проконсультуватися з терапевтом. Скоріше всього він виявить нестачу певних речовин у вашому організмі.

Зрозумівши у чому проблема, ви з легкістю її подолаєте і доб’єтеся довготривалого збереження педикюру.

За матеріалами Ukr.media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень