ТОП-5 порад, як обрати якісні сосиски

На що справді варто звернути увагу

ФОТО ілюстративне

Видання «Сьогодні.Lifestyle» підготувало перелік порад, які мають допомогти обрати справді якісні й безпечні сосиски та сардельки у магазині.

Термін зберігання

В ідеалі – чим менше пролежав товар в магазині, перш ніж потрапити до вас на стіл, тим краще. Однак сучасне упаковування (наприклад, вакуумна або газова) дозволяє збільшити цей термін і зберегти при цьому всі якісні та поживні характеристики.

Максимальний термін зберігання якісного продукту – 30 днів для сосисок, сардельок, молочних ковбас і 3 місяці – для сирокопчених ковбас.

Якщо термін зберігання більше – краще від такої продукції. Традиційно, аби збільшити термін придатності продуктів у її склад консерванти.

Колір

Для сосисок, сардельок оптимальним буде рожевий, світло-рожевий або навіть сіро-рожевий колір. Йдеться про блідо-рожевий м'ясний відтінок. Але в жодному разі не яскраво-рожевий або навіть червоний.

Чимало покупців й досі мають асоціацію, що яскраво-рожевий колір свідчить про свіжість ковбаси. Тож деякі виробники додають у свою продукцію більше барвнику – просто щоб догодити покупцям. А ось темний колір продукту скаже вам, що в складі набагато більше консервантів, ніж потрібно.

Щодо копченої ковбаси, то хоч її колір залежить від виду м'яса і рецептури виготовлення, відмовити від покупки може колір продукту. Йдеться про сині або зелені плями на продукті, це свідчить про велику кількість крохмалю. Справжнім індикатором у такій ковбасі стане жир. Розглянути його можна на зрізі ковбаси. Якісний продукт на зрізі буде мати білий жир, а неякісний – жир жовтого кольору.

ФОТО ілюстративне


Пружність та сухість

Справжня, якісна сосиска повинна бути пружною. Це означає, що після натискання форма її відновлюється вже через кілька секунд. Якщо цього не відбувається, швидше за все, в сосисках збільшено кількість білка і добавок. Оболонка сосиски повинна бути щільною, без пошкоджень, слизу, нальоту і цвілі, щільно прилягати до фаршу. Зверніть увагу, щоб оболонка була сухою, без липкої плівки, - пише Сьогодні.Lifestyle.

Наліт допускається тільки на копченій та в'яленій продукції. У копчених ковбас, які лежать довгий час, оболонка стає зморшкуватою, і це норма.
Зверніть увагу й на рідину в упаковуванні з сосисками.

Якщо вона прозора — сосиски краще зварити або обдати окропом. А рідина будь-якого іншого кольору – говорить про те, що від покупки краще відмовитися взагалі.

ФОТО ілюстративне

Запах

Технологи виробників сосисок запевняють, що в першу чергу від ковбаси, сосисок або сардельок повинен йти приємний і свіжий запах.
Спочатку ви повинні відчути запах м'яса, а ніяк не спецій. Якщо прянощі прямо-таки "б'ють в ніс", можливо за ними хочуть заховати сумнівність сировини або недосконалу рецептуру.

Пам'ятайте, аромат диму або спецій повинен підкреслювати, але не перекривати запах м'яса.

Виробник

Сьогодні в Україні ковбасу й сосиски виробляє безліч компаній: великі, середні, дрібні крафтового виробництва і, на жаль, є тіньовики. Причому останніх – близько 30%. І саме вони – постачальники яскраво-рожевої продукції з сильним запахом спецій і довгим терміном зберігання. Тож будьте уважними у магазині, перевіряйте терміни придатності й знайдіть свою улюблену продукцію від надійного виробника.

Матеріали Сьогодні.Lifestyle

 

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень