

На що справді варто звернути увагу
Видання «Сьогодні.Lifestyle» підготувало перелік порад, які мають допомогти обрати справді якісні й безпечні сосиски та сардельки у магазині.
Термін зберігання
В ідеалі – чим менше пролежав товар в магазині, перш ніж потрапити до вас на стіл, тим краще. Однак сучасне упаковування (наприклад, вакуумна або газова) дозволяє збільшити цей термін і зберегти при цьому всі якісні та поживні характеристики.
Максимальний термін зберігання якісного продукту – 30 днів для сосисок, сардельок, молочних ковбас і 3 місяці – для сирокопчених ковбас.
Якщо термін зберігання більше – краще від такої продукції. Традиційно, аби збільшити термін придатності продуктів у її склад консерванти.
Колір
Для сосисок, сардельок оптимальним буде рожевий, світло-рожевий або навіть сіро-рожевий колір. Йдеться про блідо-рожевий м'ясний відтінок. Але в жодному разі не яскраво-рожевий або навіть червоний.
Чимало покупців й досі мають асоціацію, що яскраво-рожевий колір свідчить про свіжість ковбаси. Тож деякі виробники додають у свою продукцію більше барвнику – просто щоб догодити покупцям. А ось темний колір продукту скаже вам, що в складі набагато більше консервантів, ніж потрібно.
Щодо копченої ковбаси, то хоч її колір залежить від виду м'яса і рецептури виготовлення, відмовити від покупки може колір продукту. Йдеться про сині або зелені плями на продукті, це свідчить про велику кількість крохмалю. Справжнім індикатором у такій ковбасі стане жир. Розглянути його можна на зрізі ковбаси. Якісний продукт на зрізі буде мати білий жир, а неякісний – жир жовтого кольору.
Справжня, якісна сосиска повинна бути пружною. Це означає, що після натискання форма її відновлюється вже через кілька секунд. Якщо цього не відбувається, швидше за все, в сосисках збільшено кількість білка і добавок. Оболонка сосиски повинна бути щільною, без пошкоджень, слизу, нальоту і цвілі, щільно прилягати до фаршу. Зверніть увагу, щоб оболонка була сухою, без липкої плівки, - пише Сьогодні.Lifestyle.
Наліт допускається тільки на копченій та в'яленій продукції. У копчених ковбас, які лежать довгий час, оболонка стає зморшкуватою, і це норма.
Зверніть увагу й на рідину в упаковуванні з сосисками.
Якщо вона прозора — сосиски краще зварити або обдати окропом. А рідина будь-якого іншого кольору – говорить про те, що від покупки краще відмовитися взагалі.
Запах
Технологи виробників сосисок запевняють, що в першу чергу від ковбаси, сосисок або сардельок повинен йти приємний і свіжий запах.
Спочатку ви повинні відчути запах м'яса, а ніяк не спецій. Якщо прянощі прямо-таки "б'ють в ніс", можливо за ними хочуть заховати сумнівність сировини або недосконалу рецептуру.
Пам'ятайте, аромат диму або спецій повинен підкреслювати, але не перекривати запах м'яса.
Виробник
Сьогодні в Україні ковбасу й сосиски виробляє безліч компаній: великі, середні, дрібні крафтового виробництва і, на жаль, є тіньовики. Причому останніх – близько 30%. І саме вони – постачальники яскраво-рожевої продукції з сильним запахом спецій і довгим терміном зберігання. Тож будьте уважними у магазині, перевіряйте терміни придатності й знайдіть свою улюблену продукцію від надійного виробника.
Матеріали Сьогодні.Lifestyle
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ
Назвали рибу, яку категорично не можна їсти, хоча її продають в усіх супермаркетах
Стосується усіх, хто є клієнтом Приват Банку: повідомили про важливі зміни
Як часто можна фарбувати волосся: про це треба знати всім жінкам
Їхні слова стають пророчими: 5 знаків Зодіаку, які бачать більше за інших
Додайте до ранкової кави одну популярну спецію — зможете влізти в старі джинси до літа
У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774
У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925
Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415