

На що справді варто звернути увагу
Видання «Сьогодні.Lifestyle» підготувало перелік порад, які мають допомогти обрати справді якісні й безпечні сосиски та сардельки у магазині.
Термін зберігання
В ідеалі – чим менше пролежав товар в магазині, перш ніж потрапити до вас на стіл, тим краще. Однак сучасне упаковування (наприклад, вакуумна або газова) дозволяє збільшити цей термін і зберегти при цьому всі якісні та поживні характеристики.
Максимальний термін зберігання якісного продукту – 30 днів для сосисок, сардельок, молочних ковбас і 3 місяці – для сирокопчених ковбас.
Якщо термін зберігання більше – краще від такої продукції. Традиційно, аби збільшити термін придатності продуктів у її склад консерванти.
Колір
Для сосисок, сардельок оптимальним буде рожевий, світло-рожевий або навіть сіро-рожевий колір. Йдеться про блідо-рожевий м'ясний відтінок. Але в жодному разі не яскраво-рожевий або навіть червоний.
Чимало покупців й досі мають асоціацію, що яскраво-рожевий колір свідчить про свіжість ковбаси. Тож деякі виробники додають у свою продукцію більше барвнику – просто щоб догодити покупцям. А ось темний колір продукту скаже вам, що в складі набагато більше консервантів, ніж потрібно.
Щодо копченої ковбаси, то хоч її колір залежить від виду м'яса і рецептури виготовлення, відмовити від покупки може колір продукту. Йдеться про сині або зелені плями на продукті, це свідчить про велику кількість крохмалю. Справжнім індикатором у такій ковбасі стане жир. Розглянути його можна на зрізі ковбаси. Якісний продукт на зрізі буде мати білий жир, а неякісний – жир жовтого кольору.
Справжня, якісна сосиска повинна бути пружною. Це означає, що після натискання форма її відновлюється вже через кілька секунд. Якщо цього не відбувається, швидше за все, в сосисках збільшено кількість білка і добавок. Оболонка сосиски повинна бути щільною, без пошкоджень, слизу, нальоту і цвілі, щільно прилягати до фаршу. Зверніть увагу, щоб оболонка була сухою, без липкої плівки, - пише Сьогодні.Lifestyle.
Наліт допускається тільки на копченій та в'яленій продукції. У копчених ковбас, які лежать довгий час, оболонка стає зморшкуватою, і це норма.
Зверніть увагу й на рідину в упаковуванні з сосисками.
Якщо вона прозора — сосиски краще зварити або обдати окропом. А рідина будь-якого іншого кольору – говорить про те, що від покупки краще відмовитися взагалі.
Запах
Технологи виробників сосисок запевняють, що в першу чергу від ковбаси, сосисок або сардельок повинен йти приємний і свіжий запах.
Спочатку ви повинні відчути запах м'яса, а ніяк не спецій. Якщо прянощі прямо-таки "б'ють в ніс", можливо за ними хочуть заховати сумнівність сировини або недосконалу рецептуру.
Пам'ятайте, аромат диму або спецій повинен підкреслювати, але не перекривати запах м'яса.
Виробник
Сьогодні в Україні ковбасу й сосиски виробляє безліч компаній: великі, середні, дрібні крафтового виробництва і, на жаль, є тіньовики. Причому останніх – близько 30%. І саме вони – постачальники яскраво-рожевої продукції з сильним запахом спецій і довгим терміном зберігання. Тож будьте уважними у магазині, перевіряйте терміни придатності й знайдіть свою улюблену продукцію від надійного виробника.
Матеріали Сьогодні.Lifestyle
Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ
Якщо у вас досі висять магніти на холодильнику, заберіть їх. Назвали причину, чому так робити не варто
Поранений Луценко сказав на «Прямому», що ми залишили Бахмут: його цитують росЗМІ (ВІДЕО)
Частину України поливатимуть дощі: Кому варто чекати опадів?
Про це знають не всі: чим підгодувати капусту, щоб качани виросли величезними
На українців чекає новий курс долара: до чого готуватися в червні
У Рівному знайдено документи видані, на ім'я Ігор Крук. Якщо шукаєте документи - телефонуйте
На вулиці Княгині Ольги у Рівному знайдено навушник Apple Air pods. Якщо він ваш - телефонуйте
У Рівному знайдено документи, на прізвище Кірюшин Володимир. Власник може телефонувати: