400 тисяч ВПО не отримали виплати допомоги. У Мінінтеграції пояснили, у чому справа

Відповідна бюджетна програма виявилася недофінансованою

Минулого місяця Мінреінтеграції отримали численні звернення від внутрішньо переміщених осіб, які недоотримали виплати допомоги на проживання за січень.

Як з’ясувалося - близько 400 тисяч ВПО не отримали виплати допомоги за січень через недофінансування відповідної бюджетної програми. Проблему оперативно вирішили спільними зусиллями Мінреінтеграції, Мінсоцполітики та Мінфіну.

 

Обсяг виплат за січень був збільшений на суму майже 1,3 мільярда гривень.

До слова, з 7 лютого розпочато виплати допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. За інформацією Мінсоцполітики, на виплати вже спрямовано понад 5,5 млрд гривень.

Допомога на проживання для ВПО надається щомісячно на кожну внутрішньо переміщену особу в таких розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей – 3 тис. гривень,
  • для інших осіб – 2 тис. гривень.

Отримати довідку ВПО та подати заяву на виплату грошової допомоги на проживання можна за допомогою застосунку Дія. Крім того, внутрішні переселенці можуть особисто звертатися до органів соціального захисту населення, в ЦНАП або до уповноваженої особи виконавчого органу сільської, селищної, міської ради.

Стосовно отримання грошової допомоги також можна звернутися на гарячу лінію Уповноваженого з питань внутрішньо переміщених осіб за номером: (066) 813-62-39.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень