300 тис. грн за загиблого в АТО сина виконавча служба віддала аферистам

У 71-річного батька АТОвця вкрали гроші з банківського рахунку

Ошуканий батько загиблого АТОвця Дмитро Кваша

Олексій Кваша з Миколаєва загинув у 38-річному віці під Дебальцевим, рятуючи з-під обстрілу товариша. Це було у 2015 році. Тоді ж його батькам держава виплатила 300 тисяч гривень за загибель сина. І відтоді вони лежали на рахунку батька загиблого Дмитра Кваші у "Приватбанку". Він планував їх залишити внукам. 

Але коли звернувся за перевипуском банківської картки, виявилося, що грошей на рахунку нема. Причому, забрали їх ще два роки тому. 

Дмитро Кваша розповідає:

- Зробила це виконавча служба Заводського району - тільки не Миколаєва, де ми проживаємо, а Заводського району Кам'янського Дніпропетровської області. Я там навіть ніколи не був.

 

Гроші вилучили за рішенням суду про якусь ДТП, в якій нібито я був винен. Але тільки у мене навіть авто ніколи не було!

Пізніше з'ясувалося, що і ДТП насправді не було. І що це - не помилка з переказом грошей з рахунку батька АТОвця, а справжнісінька афера.

Брат загиблого АТОвця Володимир Кваша пояснює:

 - Виявилося, що в грудні 2018 року у виконавчу службу Заводського району в місті Кам'янське прийшла жінка, яка представилася Марією Піскун (зараз ми вже розуміємо, що це ім'я, найімовірніше, несправжнє).

 

Вона принесла виконавчий лист з реквізитами, де було зазначено, що за рішенням суду (був, природно, і номер цього рішення), мій батько Дмитро Кваша повинен виплатити їй 270 тисяч гривень.

 

Виконавча служба переказала гроші. Але батько-то точно знав, що ніяких судових рішень щодо нього не було!

У виконавчій службі Миколаєва, куди Дмитро Кваша звернувся за консультацією, спочатку намагалися довести, що це не так, і рішення суду було. Але коли працівники служби зайшли у судові реєстри, з'ясувалося: рішення під таким номером, справді було, але стосувалося воно абсолютно інших людей і навіть предмет спору був іншим.

Олексій Кваша загинув у 2015 році під Дебальцевим

Начальник виконавчої служби сказав, що дуже здивований. Порадив звернутися до адвоката. Дмитро Кваша так і зробив. Також подав заяву в поліцію. Але слідчий кримінальне провадження через рік закрив і здав до архіву.

Через суд родина добилися відновлення розслідування. Але, каже, ніхто справу не розслідує. Слідчий навіть не шукав Марію Піскун, на рахунок якої пішли гроші. У виконавчому листі було вказано її адресу. Кваші, побувавши за цією адресою, виявили, що будинку з таким номером не існує і в селі про Марію Піскун ніхто не знає.

Володимир Кваша певен, що

таку ж аферу за підробленим листом виконавчої служби можуть провернути з грошима нав банківському рахунку будь-якої людини.

 

Адже співробітники виконавчої служби кажуть, що перевіряти справжність виконавчих листів не зобов'язані.

Адвокат Дмитра Кваші Євген Федоров вважає, що у злочинців, скоріше за все, є спільники в банку. З їхньою допомогою шахраї могли отримати точні дані Дмитра Кваші - ім'я, по батькові, ідентифікаційний код, номер його рахунку. І дізнатися, що він не чіпав кілька років гроші на рахунку.

Дивним, на його думку є й те, що державні виконавці не повідомили боржника про те, що збираються здійснити стягнення, і що стягнули гроші за загибель сина, тобто соціальні виплати, яких не мали права стягувати.  

Нині виконавча служба звернулася у поліцію, заявивши, що стала жертвою обману. І Дмитро Кваша вимагає через суд визнати дії судового виконавця незаконними і повернути вкрадені гроші. 

За інформацією видання "Факти"

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень