22 тисячі переселенців прийняла Рівненщина. Як отримати допомогу у волонтерських штабах

Її надають особам які лишаються тут на довго, так й тим, хто в області транзитом

Напередодні Рівненщина прийняла 500 вимушених переселенців. Загалом йдеться вже про 22 тисячі осіб від моменту російського вторгнення.

Зареєструватися переміщені особи можуть тепер у ЦНАПі або в управлінні соцзахисту на території громади, в якій вони розмістилися. У колцентрах наразі займаються виключно поселенням людей.

Допомогу можна отримати у волонтерських центрах, яких на Рівненщині десятки.

Щоб отримати допомогу в одному з волонтерських штабів в обласному центрі, а саме в театрі, потрібно на місці заповнити просту форму. Це робиться для того, аби структурувати та узагальнити дані про тих людей, які вже отримали харчування, речі чи медикаменти для себе чи своєї сім‘ї.

За словами очільниці волонтерського центру у драмтеатрі Ольги Яковлєвої, допомогу вони надають біженцям, які планують залишитися на Рівненщині, а також тим, хто їде транзитом через нашу область.

Розглядається також питання внутрішньої координації та передачі цих даних між іншими волонтерськими центрами.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень