У Рівному переселенці готові платити 1000$ за оренду, а власники квартир - здавати їх безкоштовно

Обидві сторони йдуть на зустріч один одному

Вартість оренди нерухомості у Рівному зросла, але незначно. Про це нам розповіла власниця агенції нерухомості Наталія Пристопчук.

За її словами, ціни на оренду зростають лише подекуди. Зокрема тому, що переселенці готові доплачувати власникам житла, аби заселитися з тваринами чи на коротший термін.

Однак в цілому пропозиції на ринку житла переважно такі ж, як і до війни. Самі ж ріелтори не підвищували вартості оренди:

Ми не піднімали ціни. Просто приїхали люди, які платоспроможні, вони заявили ціну оренди відповідну. До прикладу, у нас була хороша двокімнатна квартира за 7,5 тисяч, але оскільки вони були з твариною, то запропонували більшу суму, аби їм дозволили проживати. У нас є замовники, які готові платити навіть по 1000$ на місяць за будинки, за котеджі. Мають гроші, вони готові платити.

 

Водночас агентство займається пошуком додаткових квартир для оренди. Серед своїх контактів знаходять, хто б міг надати житло в оренду: 

Катастрофічно не вистачає житла. Як тільки з’являється оголошення –  у мене дзвонить телефон. Уже дуже мало лишилося об’єктів. Але варто віддати належне людям, які продавали свої об’єкти. Ми поговорили з власниками й вони погодилися їх здати. Тобто намагаємося селити максимально.

Як зазначила пані Наталія, їхня агенція спеціалізувалася на продажі квартир, а не оренді. Однак у зв'язку з ситуацією, довелося навчатися не продавати, а здавати в оренду. Звісно ж не всі клієнти забезпечені, тому достатньо пропозицій за тими ж цінами, що й до війни - орендодавці не поспішають підіймати вартість оренди. 

Як розповідає ріелтор, бувають протилежні випадки, коли орендодавці готові здавати житло за символічну суму та надавати безплатно помешкання для переселенців.

У нас була жінка, яка відмовлялася здавати житло людям зі Сходу. Лише своїм, рівненським. Але після перемовин таки погодилася з ультиматумом, що хлопці мають обов’язково стати на військовий облік. Прибула ціла родина зі сходу, яка готова була заселитися, однак ми знайшли кращу пропозицію – власник квартири був готовий надати її взагалі безплатно.

Спочатку агентство нерухомості не брало плати за свої послуги, однак коли ринок пожвавився й ціни зросли, то гроші за роботу ріелторів почали брати. Тим паче, що уряд не звільнив від оподаткування третю групу бізнесу.

Є власники, де орендарі живуть на постійній основі. Їх на цей місяць звільнили від оплати за оренду, а тільки залишили оплату комунальних послуг, при умові, що орендарі активно допомагають армії. Хто в теробороні, то звільнений повністю, а хто допомагає як може, то перерахували по 1000 на рахунок допомоги ЗСУ. 

Ріелтори також співпрацюють з волонтерами у питаннях пошуку житла. Власники помешкань допомагають житлом і військовим, розповідає пані Наталія. 

До слова, деякі з переселенців навіть планують придбати квартиру у Рівному, адже їм сподобалося наше місто та ставлення людей.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень