20 речей, які підіймуть настрій восени краще за будь-який антистрес

Вчимося проводити час з користю для себе

Підтримувати себе й знаходити час на приємні дрібниці – дуже важливо. Тримати себе у формі допомагає спорт, читання, власні ранкові ритуали чи перегляд нового фільму. У кожного свій варіант. Однак між стандартним набором заспокійливих і радісних справ, є й сезонні.

Що робити восени, аби не сумувати й мати сили на роботу чи волонтерство? Виконуйте щодня пункт із цього списку або ж створіть власний, почерпнувши тут ідеї.

  1. Помедитуйте на галявинці в парку

Заняття спортом, йогою, медитація чи просто пікнік на природі допоможуть підняти настрій навіть у прохолодну погоду і на повну насолодитися осіннім сонцем. Ви можете просто посидіти на лавочці у парку й поспостерігати за людьми чи природою – це все одно непогано розслабляє.

  1. Сходіть по гриби

Похід в ліс по гриби – це чудовий привід провести цілий день на свіжому повітрі. Особливо, якщо ви ще й знайдете, власне, гриби. А якщо ні – принаймні помилуєтеся природою і «зловите дзен».

  1. Влаштуйте полювання на каштани чи збір гербарію

І не важливо, 5 вам років чи 50. Засушений букет, картина чи віночок на дверях в умілих руках можуть стати витвором мистецтва. А ще це реально розслабляє…

  1. Сходіть в мандрівку з гарячим чаєм у термосі

Досліджуйте нові місця у своєму місті або ж поїдьте далі машиною чи потягом. Навіть 1-2 год пішої прогулянки допоможуть розвіятися. І чай не забудьте, щоб не замерзнути, якщо мандрівка затягнеться.

  1. Прочитайте нову книгу

Бажано вибрати твір з осіннім настроєм, щоб побачити романтику довкола під іншим кутом. Книги, какао й листопад за вікном — три в одному для релаксу й упорядкування думок.

  1. Купіть яскравий шарф чи капелюх

Годі соромитися, виділяйтеся з сіро-чорного натовпу пальт. Яскравий шарф, черевики, светр, чохол до телефона чи екоторбинка змусять посміхатися не лише вас, а й людей довкола.

  1. Зберіться з друзями на піцу та настільні ігри

Восени можна влаштувати вечірку з вирізанням гарбузів, свічками та хеловінськими страшилками. Або ж спокійно поспілкуватись про своє за настільними іграми й гарячою піцою. Вибирати вам.

  1. Прогуляйтеся в дощ

Захопіть дощовик, парасольку й гумові чоботи, щоб не захворіти. Або потанцюйте під дощем і одразу сховайтеся під ковдрою вдома. Принаймні раз у житті насолодіться краплями, звуком та свіжістю осіннього дощу.

  1. Покатайтеся на велосипеді

Так багато маршрутів можна проїхати на двох колесах… Скористайтеся нагодою, доки вона є.

  1. Відвідайте виставу в театрі чи сходіть у кіно

Якщо вам набридло ходити в кіно чи просто в кафе, театр подарує нові враження. Тим паче вибір зараз величезний.

  1. Намалюйте картину

Жовтогарячі дерева, дощ, романтичний настрій і тепло дому можуть надихнути вас творити. Осінь часто зображують аквареллю, але не обмежуйте себе в техніці й сюжетах. Якщо ж не вмієте малювати – не біда, у продажу є так звані «картини за номерами» або ж «алмазна вишивка». Загугліть що це і хоч раз спробуйте – ви точно не пошкодуєте!

  1. Зробіть осінню фотосесію і роздрукуйте фото

Можна замовити профі-фотографа чи зробити сотню селфі. Одягніть улюблені светри і не забудьте про хатніх улюбленців. Обов’язково надрукуйте кілька світлин, щоб враження лишилися і на папері.

  1. Зробіть генеральне прибирання і позбудьтеся непотрібних речей

Купа мотлоху зовсім не робить дім затишним. Велике прибирання об’єднає всю родину й принесе користь і полегшення. Одяг і речі у гарному стані можна віддати на благодійність.

  1. Влаштуйте день догляду за собою

Буває, варто полежати годинку-дві у ванній, зробити маску чи відвідати салон краси. І жінкам, і чоловікам сподобається релакс у спа, карпатських чанах або масаж. Один такий день надовго наповнить вас енергією.

  1. Подивіться стенд-ап чи гумористичну програму

Сміх — секретна зброя від будь-якої нудьги чи смутку. Радимо дивитися український стенд-ап і посміхатися за будь-яких обставин. Цей пункт можна використовувати цілий рік.

  1. Пробіжіться серед жовтогарячих дерев

Заняття спортом вивільняють гормони щастя, тож навіть коротка пробіжка підійме вам настрій. А бігти парком з шурхотом жовтих листочків — окремий вид задоволення.

  1. Сходіть на майстерклас/заняття і відкрийте для себе щось нове

Запальні танці, ліплення чашки, вокал, заняття з шеф-кухарем чи будь-який інший майстер-клас точно підійме настрій. Захопіть друзів чи сім’ю і тоді гарний настрій залишиться з вами надовго.

  1. Прикрасьте дім хризантемами й іншими запашними дрібничками

Квіти можна придбати у горщиках, щоб вони цвіли понад місяць. Ароматні свічки з прянощами, декор з жолудів, в’язаний плед — порадуйте себе і не забудьте про місце, в якому живете.

  1. Здійсніть мрію

Складіть список бажань і обов’язково робіть кроки до їх здійснення. Навіть маленька мрія розжене осінню хандру. Усе в ваших руках!

  1. Задонатьте на ЗСУ

Не забувайте про наших Героїв! Саме Збройні Сили України ціною власного життя роблять все для того щоб ми продовжували жити повноцінним життям. І щоденною статистикою втрат окупантів піднімають нам настрій.

Пам'ятайте, навіть донат на 1 грн наближає нас до перемоги!

Джерело: ВСВІТІ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень