17 тисяч дітей з Рівненщини отримали кошти від батьків-боржників аліментів

Йдеться про майже 70 тисяч гривень штрафів

З початку цього року державні виконавці Головного територіального управління юстиції Рівненщини стягнули з боржників з аліментів 63,4 млн грн.

Ці кошти «розділили» 17 тисяч дітей.

Станом на 10 жовтня в області винесли 913 постанов про накладення на боржників штрафу у розмірі 20% на заборгованість по аліментах від 1 до 2 років, 725 постанов про накладення штрафу у розмірі 30% по тих провадженнях, де заборгованість складає від 2 до 3 років, а також 1309 постанов про накладення штрафу у розмірі 50% за заборгованість у понад 3 роки.

За словами заступника начальника з питань держвиконслужби обласного управління юстиції Вячеслава Бедикайла, державні виконавці не лише активно виносять постанови про накладення штрафів, а й успішно стягують їх:

Наприклад, мешканець Рокитнівщини, який хотів виїхати за кордон, змушений був заплатити своїм чотирьом дітям 26 тис грн аліментів та 13 тис грн штрафу за дев’ять років несплати. Двоє інших мешканців Рокитнівського району, серед яких і одна жінка, сплатили 20% штрафу на заборгованість по аліментах. З травня минулого року горе-мати заборгувала своїй дитині 13 тис грн. Тож, відповідно до винесеної постанови, жінка мала сплатити ще 2600 гривень штрафу. Нещодавно до відділу завітав опікун дитини, який повідомив, що мати-боржниця сплатила і борг з аліментів, і штраф.

Загалом на Рівненщині боржники з аліментів цьогоріч уже сплатили 69 тисяч гривень штрафів. Це дев’ять боржників з Рокитнівського, Корецького, Демидівського та Зарічненського районів.

За даними Головного територіального управління юстиції у Рівненській області.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень