15 продуктів, які категорично заборонено заморожувати

Деяка їжа після розморожування втрачає свій смак або ж стає зовсім непридатною до вживання

Далеко не всі продукти можна заморожувати, адже низькі температури фактично перетворюють їх на непотріб для нашого організму та приготування страв.

Ознайомтеся з переліком продуктів, які не варто класти в морозильну камеру.

Майонез

Заморожування майонезу перетворить його текстуру на масу з грудочками. Навряд чи ви захочете робити з цього салат чи бутерброди.

Свіжі помідори

Приготовані помідори заморожувати можна. А от свіжі – точно не варто. Після розморожування вони перетворюються у слиз незрозумілої консистенції. І це точно не довершить смак ваших страв.

Цілі яйця

Закон фізики працюватиме так, що під час замороження шкаралупа яєць розірветься. Тож  якщо вам потрібно заморозити яйця, краще їх очистити він шкаралупи, а білки та жовтки покласти у пакет для зберігання у морозилці. Тобто заморозити можна хіба що варені яйця.

Рис

Після заморозки він стане м'яким та втратить свій смак.

Смажена їжа

Здається, що тут такого, адже у магазинах є відділи з замороженими напівфабрикатами, які часто досить непогані на смак. Втім домашня заморозка зробить такі продукти «мокрими». А коли ви захочете знову розігріти цю їжу, олія, що використовувалась для смаження, після заморозки та повторного нагрівання спотворить смак їжі.

Макаронні вироби

Як і рис, макарони після заморозки втрачають смак та текстуру. Тож після розмороження ви отримаєте згусток незрозумілої ані на смак, ані на вигляд продукції.

Салатна зелень

Шпинат, салат та дрібна зелень стає мокрою та липкою після заморозки. До того ж їхні смакові якості дещо втрачаються.

Трави

Після заморозки трави перетворюються у липку коричневу масу, яка навряд чи прикрасить та додасть аромат вашим стравам. Все ж спосіб зберегти неповторні трави є: зв'яжіть пучок потрібних трав та підвісьте догори дриґом або киньте на деко та поставте у духовку на годину на 200 градусів, аби вони висохли.

Соуси

Не всі соуси підпадають під заборону заморозки. Проте, підливи, які готуються з додаванням борошна чи кукурудзяного крохмалю для густоти, а також соуси, які містять яйця, після заморозки псуються. Вони, як і майонез, перетворюються у масу з грудочками.

Раніше заморожене м'ясо

Розморожування та повторне заморожування продуктів – дуже погана ідея. Продукт і так втрачає значну кількість вологи після розморожування, а повторне заморожування та подальше розморожування перетворить м'ясо на сухий шматок, який навряд чи вдасться врятувати спеціями чи соусами.

Молоко

У вас величезні запаси молока і ви не встигаєте його випити чи використати для приготування їжі? Здається, було б непогано заморозити його на наступне використання, однак воно буде придатним хіба що для приготування страв, адже після заморозки його смак зміниться, а текстура буде грудчастою.

Сметана та йогурт

Після заморожування сметана та йогурт, так само як і молоко, втратять свою нормальну консистенцію. Продукція не матиме однорідності, а міститиме грудочки.

Сир

За низьких температур сир втрачає свою текстуру. Деякі види стають розсипчастими та сильно кришаться, інші – «гумовими». Зазвичай натуральні сири при правильному зберіганні можуть залишатися свіжими декілька місяців, тож заморозка їм зовсім не потрібна.

Огірки

Заморозка підходить багатьом овочам. Це дозволяє зберегти їхній смак, текстуру та характерне «хрумкотіння». Однак це не стосується огірків. Після впливу низьких температур вони стануть м'якими та «водянистими».

Картопля

Через крохмаль, який змінює свою текстуру за низьких температур, сира картопля при заморозці стає «зернистою». Якщо ви хочете заморозити картоплю, спершу треба піддати її термічній обробці, а потім скласти у контейнери, які підходять для зберігання у морозилці. Так ви вбережете і смак, і текстуру продукту.

Джерело: Новини.LIVE

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень