123 країни хочуть арешту путіна, окрім… України

Як таке можливо?

Вчора Гаазький трибунал видав ордер на арешт путіна. Це означає, що 123 країни світу, які ратифікували Римський статут (на основі якого і створений Гаазький трибунал, він же Міжнародний кримінальний суд), повинні будуть арештувати президента рф, якщо він опиниться на їхній території.

Але, що цікаво, Римський статут досі не ратифікований… Україною. На це у фейсбуці звернув увагу рівнянин Василь Багній.

Україна підписала Римський статут 20 січня 2000 року, однак досі його не ратифікувала. Втім, голова комітету ВР з питань правової політики Денис Маслов заявив, що Україна ратифікує Римський статут на своєму шляху до ЄС. Але коли це станеться  – невідомо. 

На питання, як таке може бути, що путіна не зможуть заарештувати за ордером Гаазького трибуналу в Україні, Маслов відповів:

Можу сказати так: якщо путін з’явиться в Україні, він навряд доїде до Гааги.

До речі... Наступного тижня до Москви прибуває лідер Китаю Сі Цзіньпін.

Цікаво, чи буде йому комфортно тиснути руку людині, яку оголошено у міжнародний розшук?

Тим часом колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін вважає, що ордер на арешт путіна з’явився невипадково саме в цей час:

Я не вірю у випадковості і думаю, що це рішення могло з'явитися на тиждень раніше або пізніше. Але з'явилося саме напередодні візиту китайського лідера до Москви. Тому ризикну сказати, що це і сигнал лідеру Китаю.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень