10 пенсій одразу: хто з українців має право на такі виплати

Така допомога одноразова, і надається за певних умов

Працівники закладів охорони здоров'я мають право на виплату грошової допомоги, еквівалентну десяти місячним пенсіям. Така допомога одноразова, і надається за певних умов.

Хто має право на 10 пенсій одразу

Право на виплату грошової допомоги в розмірі десяти місячних пенсій визначене в Законі «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування».

Право на цю виплату мають ті, хто:

  • не отримували іншу пенсію до виходу на пенсію за віком;
  • на день досягнення пенсійного віку працювали в державних або комунальних установах;
  • мають страховий стаж: чоловіки – 35 років, жінки – 30 років.

Якщо всі зазначені умови дотримано, під час призначення пенсії за віком працівники закладів охорони здоров'я отримують одноразову грошову допомогу.

Зауважте! До страхового стажу, який визначає право на цю допомогу, зараховуються періоди роботи в державних та комунальних установах на посадах, передбачених відповідною постановою Кабміну.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень