10 невинних звичок, які непомітно вбивають наше здоров’я

Гігієна понад усе

Здавалося б, більшість людей чітко усвідомлюють, що роблять усе, аби зберегти своє здоров’я. Миють часто руки, їдять з чистого посуду, їдять здорову їжу. Але виявляється, є дрібниці, які підривають здоров’я і ці факти підтвердили науковці.

Замочувати посуд в раковині

Раковина — осередок бактерій. Що там тільки не живе… Наприклад, кишкова паличка, сальмонела або стафілокок. Аби не підхопити інфекцію, раковину треба мити не лише після брудного посуду, а й після продуктів. Наприклад, риби, м’яса та овочів. Замовчувати посуд у раковині — помилкове рішення.

Мити руки гарячою водою

Виявляється, температура води не впливає на знищення мікробів. Важливо, як довго ви миєте руки. За 5 секунд ви не знищите «непроханих гостів», тож варто намилювати руки хоча б 30 секунд.

Тренування з макіяжем

Не можна йти на тренування, не змивши макіяж. У такому випадку шкіра не дихає і це може спричинити висипання та запалення на шкірі.

Використовувати сушку для рук

Електричні сушки недостатньо гігієнічні: на них накопичуються бактерії і поширюються з повітряним потоком. Потім ці бактерії потрапляють на тіло, одяг або навіть у легені. Паперові рушники набагато ефективніші й чистіші.

Різати сире м’ясо і овочі на одній дошці

На дошці в 200 разів більше бактерій, ніж на сидінні унітаза. Після сирого м’яса на дошці залишаються небезпечні бактерії і різати на них овочі та зелень на салат — просто злочин. Адже ці продукти не проходять термообробку. Треба взяти за правило мати щонайменше 4 дошки: для м’яса, риби, овочів та хліба. Також варто надати перевагу скляним дошкам.

Користуватися офісною кавомашиною

Резервуар кавомашини — місце, в якому швидко розвиваються бактерії. Щоб захистити здоров’я, варто регулярно мити резервуар для води. І не просто в теплій воді, а під впливом високих температур і з мийним засобом. 

Носити телефон в сумочці

Телефон краще носити в кишені, а не в сумці, і бажано в чохлі. Тоді на ньому буде менше мікробів. Середньостатистичний телефон в 10 разів брудніший, ніж сидіння унітаза. Чохол телефона варто обробляти антисептиком кілька разів на день.

Прати зимовий одяг навесні

Фахівці рекомендують прати шапки, рукавички і шарфи кожні 1-2 тижні. Ці предмети гардероба найчастіше контактують з нашим обличчям, а особливо — носом і ротом. У них накопичуються мікроби і вони можуть спричинити вірусне або інфекційне захворювання.

Розморожувати продукти при кімнатній температурі

Розморожувати рибу і м’ясо в місткості просто на столі — шкідливо. Щоб уникнути розмноження поганих бактерій, краще розморожувати все у холодильнику.

Діліться їжею — це корисно

Наша імунна система буде вдячна, якщо ми поділимося десертом чи соусом з картоплі з коханою людиною. Вчені кажуть, що так ми обмінюємося корисними бактеріями і з’їдаємо менше калорій.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень