10 геніальних способів використання апельсинової шкірки
Користуйтесь, поки сезон
Про те, як можна застосовувати шкірку апельсина у побуті, на своїй сторінці в Instagram розповіла нутриціолог victoria_slimness.
Вона запевняє, що у шкірці набагато більше корисних речовин, аніж у м'якоті апельсина. До прикладу, вітаміну С більше саме у цедрі.
Щоб використати шкірку, її спершу треба промити (за допомогою окропу й соди), а тоді висушити. Це можна зробити на батареї, на підвіконні чи у духовці – за мінімальної температури.
Як використовувати апельсинову цедру:
- Як доповнення до чаю – це красиво, смачно і корисно.
- У випічці та інших десертах – для дивовижного аромату й набагато цікавішого смаку.
- Для пікантності салатів і соусів
- Як спецію до різноманітних страв із м'яса, овочів й бобів, а ще апельсинову шкірку можна додавати у кашу.
- З цедри можна зробити маску для обличчя.
- Можна застосувати пасту з апельсинового порошку та води як маску для шкіри голови. Ефект – приголомшливий!
- А можна використати цедру як скраб для тіла.
- А ще можна додати у ванну проціджений розчин з кип'ячених апельсинових шкірок.
- Також можна зробити ароматичні мішечки і покласти їх у шафи й комоди, аби ваші речі та взуття завжди гарно пахли
- Шкірки апельсина можна залити столовим оцтом – за тиждень вийде відмінний домашній засіб для чищення вікон, підлоги, дверей і душової кабіни.
Джерело: OBOZREVATEL
Радіо Трек: НОВИНИ