Захист авто від бруду: два ефективних способи

Вони – найпопулярніші серед автомобілістів

Холодна пора року – це не тільки короткий світловий день і некомфортна погода, а ще й всюдисущий бруд, який постійно осідає на автомобілі, змушуючи його власника мало не щодня мити залізну конячку.

Але, на щастя, є щонайменше два варіанти, які допоможуть пережити цей період не так болісно.  

Полірування авто

Перший спосіб захистити кузов від бруду – добряче його відполірувати спеціальними сумішами, які так і називають – «захисні».

Такі склади суттєво зменшують налипання сторонніх субстанцій на лакофарбове покриття, адже в ході обробки автомобіля ця суміш заповнює всі мікротріщини та непомітні оку нерівності, подряпини і відколи.

Таким чином поверхня ЛФП вирівнюється і кількість місць, за які може зачепитися бруд, значно зменшується.

 

Завдяки цьому автомобіль набагато довше не брудниться.

Але пам’ятайте і про мінуси такого способу: ефекту не вистачить на цілий сезон ???? Оскільки рано чи пізно навіть на відполірованому кузові бруд зрештою все-таки осідає, машину доводиться мити. У результаті – вже за 4-5 відвідувань автомийки від полірування мало що лишиться.

Рідке скло

Більш довговічною перешкодою для бруду стане так зване рідке скло. Воно містить сполуки натрію і кремнію, що робить цей засіб практично «родичем» звичайного канцелярського силікатного клею. Як і останній, рідке скло твердіє на повітрі.

Втім, у цьому випадку краще звернутися до послуг СТО, яка спеціалізується на подібних роботах. Річ у тім, що перед нанесенням на ЛФП «скла», кузов потрібно особливо ретельно вимити, видаливши з нього абсолютно все.

Пам’ятайте також, що на відміну від полірування кузова, покриття рідким склом вимагає, аби між обробкою і першою поїздкою пройшло не менше 2 годин – аби склад повністю затвердів (в ідеалі на повну полімеризацію покриття йде до 4-х діб, протягом яких на машині їздити не рекомендується).

Таке покриття здатне протриматися близько 15 візитів на автомийку, але зважаючи на те, що завдяки «склу» на ЛФП, бруднитися машина буде в рази менше, однієї такої обробки цілком може вистачити на цілий рік.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень