Американська катастрофа, або тріумф волі Зеленського в США: що відбулося? (ФОТО/ВІДЕО)

До питання про марність боротьби (АК)

Авто на дорогах США закликає "стояти з Україною та зупинити війну"

В період візиту Президента України до США  поширення набула заява одного з угорських Орбанів, який теж відвідував Генасамблею ООН.

Нагадаємо:

Політдиректор та близький радник угорського прем’єра Балаж Орбан заявив, що Угорщина у 1956 році не стала б вести оборонну війну за прикладом України, називаючи таке рішення «безвідповідальністю».

 

За словами політика, Угорщина «напевно, не зробила б того, що зробив президент Зеленський 2,5 роки, тому що це безвідповідально». 

 

«Він поставив свою країну в оборонну війну, стільки людей загинуло, стільки територій було втрачено», – сказав Балаж Орбан.

Пізніше слова цього Орбана дезавуював і розкритикував уже Орбан інший, якого ми всі добре знаємо, але…

Ключове питання залишається:

Чи правильно зробив Зеленський, коли вирішив не тікати на літаку пропонованому Байденом, а дати таки – відпір агресії?

 

 

І взагалі: чи зміг би хто інший вистояти ці 2,5 роки у війні з реально 2-ою армією світу, яка володіє практично безконечним матеріальним, територіальним та людським ресурсом?

Кожен може мати свою відповідь, але не всі усвідомлюють один ключовий аспект цієї війни:

США НІКОЛИ НЕ ХОТІЛИ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

Фактично, ми всі це знаємо і пам’ятаємо як Буш старший ще до розвалу СРСР примчався до Києва, закликаючи Україну не виходити з СРСР.

Пізніше з аналогічним закликом до нас звернулася й Маргарет Тетчер.

Чому?

1 серпня 1991 р: Дж. Буш старший виступає перед депутатами ВРУ, закликаючи до збереження Союзу

Бо, насправді, Захід не був категорично проти – політичної поразки СРСР, але він був однозначно проти розвалу того, що на заході іменувалося Russia і не передбачало – незалежної України, Білорусі чи Казахстану.

Реально елітам США дуже потрібна велика Росія як протидія та своєрідний «обмежувач» Китаю.

 

Для цього Росія має бути сильною. А значить має бути – з Україною.

Люди, які підтримують цю думку, впевнені, що навіть саме вторгнення Росії у лютому 2022 р. було – прямо погоджене між Путіним та Байденом в Женеві улітку 2021 р., а потім закріплене в усіх деталях під час постійних візитів голови ЦРУ та Вікторії Нуланд до Москви упродовж осені 2021 р.

Згідно з цією логікою Байден та Путін розглядали Україну не інакше як великий біфштекс, який необхідно передати Росії, аби вона зрівнялася у геополітичній вазі з Китаєм та змогла більш переконливо грати власну гру у Євразії.

Однак несподівано – те, що вони уявляли біфштексом, вирішило не здаватися а почало бити зуби Путіну.

Це неабияк розчарувало Білий Дім і змусило таки – про людське око – хоч якось вдавати, що США підтримують Україну, але реально підтримка ця всю дорогу не перевищувала 150-250 мільйонів доларів – раз на два тижні.

Тобто максимально, що нам давала адміністрація Байдена – у вигляді зброї переважно 80-х років 20 століття – ніколи не перевищувало 500 мільйонів доларів на місяць.

В той час як Росія для потреб розвитку свого ВПК щорічно отримувала весь цей час по 500-750 мільярдів щороку -- лише з продажу нафти та газу.

Праворуч -- Байден та Путін у Женеві (липень 2021 р.), ліворуч -- перша сторінка спільного документу трьох комітетів Конгресу США

У будь-якому випадку, той факт, що Зеленський під час візиту до США таки змусив Байдена вичавити з себе слова про передачу Україні зброї на 7,9 мільярди, це – велике досягнення.

Попри те, що гроші ці вже давно були проголосовані Конгресом і могли бути виділені ще раніше, Байден робив усе, аби їх не виділяти.

 

Свідомо все затягуючи і знаючи, що 30 вересня (коли закінчиться фінансовий рік) ці гроші просто «згорять».

 

Байден знав, але тягнув і навіть пробував запусти ці гроші на голосування по другому колу до Конгресу.

Тому – невідомо – як би воно все було, не приїдь Зеленський до США.

Можливо Байден так чи інакше цю допомогу в 7,9 мільярдів Україні погодив би, однак…

Фактом є те, що він погодив ці гроші і заявив про це вголос тільки після розмови з Зеленським.

Зрозуміло, що «сказане не означає – зроблене», але, якщо відповідна допомога в Україну надійде, то це неабияк вирівняє всю ситуацію і на фронті, і всередині нашої держави, дозволивши нам дочекатися вже нового Президента США, який, можливо, все ж змінить стратегічну лінію США стосовно України і знайде спосіб допомогти нам закінчити цю війну на максимально прийнятних і справедливих умовах.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень