Це брехня, - Зеленський заперечив цифру українських втрат у війні 

Її опублікували у виданні  The Wall Street Journal

ФОТО ілюстративне, з мережі

У повідомленні The Wall Street Journal  йдеться, що початку повномасштабної війни з РФ загинуло 80 тисяч українських військовослужбовців.  Президент України Володимир Зеленських заперечив ці дані. 

За даними видання сумарні втрати російських та українських військових у війні вже складаю близько мільйона осіб - убитими та пораненими. Росія при цьому має більше втрат, йдеться про близько 200 тисяч убитими. Втрати ЗСУ убитими значно менші - близько 80 тисяч. Але при цьому ще близько 400 тисяч українці втратили пораненими.

За словами Володимира Зеленського цифри втрат абсолютно не відповідають істині. Принаймні, з українського боку.

80 тисяч? Це брехня. Реальна цифра набагато менша, ніж та, яка була опублікована. Істотно, - заявив президент. 

Зеленських вкотре наголосив, що українські втрати могли б бути ще меншими, якби Захід вчасно запровадив жорсткі санкції проти РФ. 

 Український президент каже, що просив західних лідерів запроваджувати санкції не лише проти російських компаній, а й проти конкретних людей із близького оточення Путіна. Однак тоді вони цього не зробили. А тим часом повномасштабної війни, ймовірно, могло б і не бути, якби ці санкції були введені вчасно.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень