А що, коли насправді Зеленський – все робить правильно? Чи майже все: Президенту сьогодні – 46 (ФОТО)

«И гений – парадоксов друг» (АК)

Колись була така програма, вів її академік Капіца і називалася вона «Очевидное невероятное». Там був чудовий епіграф від геніального Пушкіна про те, що все у цьому світі є далеко неочевидним та геть неоднозначним.

Власне й сам Пушкін той гультяй, бабій та лінюх був прикладом такої неоднозначності: вчився погано, але прозрівав глибини неймовірні та висоти неосяжні.

Як так?

Очевидно так, що деколи людині буває не потрібно багато знати, аби сказати щось розумне чи геніальне, якщо її вустами промовляє – Бог.

Якщо людина ця – не заважає, аби вищі сили  використовували її як – інструмент, як голос, чи як стилет, для втілення своїх задумів та проголошення власних смислів.

Візьміть Зеленського. Можна що хочеш про нього згадувати та вигадувати, але фактом є те, що, навряд чи зараз в Україні є політик або державний діяч, який зміг би справлятися з роллю Президента воюючої країни краще, ніж він.

Інколи чуєш:

- Так, він був феноменальним у першій фазі війни, і взагалі його впертість є несамовита, але…

Автор @JoriCahaya, серія #ZelenskyyWarHero

Після цього типово йдуть ті чи інші пропозиції – що би мав зробити Зеленський, аби різко виправити ситуацію і перетворити Україну на надпотужну силу та надміцний кристал.

Хтось каже:

- Треба не боятися і робити Уряд національної Згоди. Не брати Порошенка в Кабмін, ні. Але зробити його – Головою ВРУ. Тимошенко – першим  заступником голови ВРУ. Другим заступником зробити – Стефанчука.

 

Чим не компромісне рішення, яке заткне пельку багатьом нашим недругам у світі?

 

А вже прем’єром такого коаліційного Уряду треба зробити – Олександра Вілкула. Це людина з величезним управлінським досвідом, довів свою відданість Україні. Як голова «технічного», але реально ефективного уряду він був би – ідеальним.

Олександр Вілкул -- начальник Криворізької ОВА. Був час, коли він обіймав посаду віце-прем'єра і чудово знає всю економіку України та її виробничі потужності

Інший радить:

- Зеленський єдиний може провести реформу армії. Залужний на таке не здатний: він плоть від плоті людина радянської системи.

 

Єдиний спосіб щось змінювати, це вводити у склад Генштабу молодих полковників, підполковників і генералів. Людей з реальним бойовим досвідом. Війська знають, хто є хто і хто чого вартий.

 

Потрібні кадрові зміни, які всіх надихнуть і на полі бою, і в тилу. Таких – знакових людей – не так багато, але вони є.

Праворуч -- Денис Прокопенко. Багато хто бачить єдиний шанс ЗСУ в переході на стандарти полку "АЗОВ" у плані підготовки, дисципліни та взаємостосунків між командирами і підлеглими, які нагадують "бойове братерство"

Хтось іде далі і пропонує Зеленському модифікувати свій мирний план – «Українську формулу Миру»:

- Нам зараз не потрібно добивати Росію. Нам треба, щоб вона себе добила сама. Тому нам зараз потрібен такий Мир, який би зробив Україну сильною і дав їй гарантії існування як мінімум упродовж 10 років.

 

А для цього нам потрібна просто – Зброя. Багато зброї.

 

Зброя в нашому випадку є ключем до всього: вона зменшує наші втрати, вона надихає суспільство, вона перебиває ворожі шляхи забезпечення фронту і полегшує мобілізацію в Україні.

 

Причому акцент має бути на те, що в нас вже є. Перш за все це РСЗВ HIMARS та ракети АТАСАМS усіх систем.

 

Прямо треба закликати Білий дім – не знищувати ці ракети, не утилізувати їх на звалища, а передавати нам.

 

Так само як і міномети та гранатомети та все інше, що вони можуть нам «списати» без згоди Конгресу.

 

Все, здатне допомогти нам зараз тримати активну оборону.

Кожен з вас може пригадати різні більш та менш слушні пропозиції, адресовані умовно Зеленському, який їх  реально ніколи не почує і невідомо, чи потребує.

Просто тому, що він і так… Справляється

Очевидно, що про загальну ефективність його дій як Верховного Головнокомандувача ми зможемо говорити лише, коли закінчиться ця Війна і при цьому збережеться Україна.

Але навіть сьогодні, у цей 25-ий день Нового року за числом 2024 ми маємо визнати, що Зеленському вдалося дещо – Неймовірне.

Хоча би тому, що ми з вами існуємо досі як Держава.

 

Хоча би тому, що США, які дали згоду Путіну на цю війну, були змушені все ж – через не хочу – почати хоч якось допомагати Україні.

 

Хоча би тому, що Бог може дійсно обрав нам Зеленського – саме такого, як він є, аби ми щось нарешті зрозуміли.
І змогли.

Привітаємо Президента!

*АК -- авторська колонка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень