Вілкул – прем’єр, Порошенко – голова ВРУ: як може виглядати Уряд національної Згоди (ФОТО)

Це присмирить Путіна (АК)

Україна потребує швидких, комплексних та достатньо нестандартних кроків, аби переломити негативний для всіх нас – розвиток подій.

Задача формулюється просто:

  • Треба зупинити наступ ворога по всій лінії фронту, завдаючи йому непоправних і важких втрат.
  • Тим часом, ми маємо налагодити випуск в Україні (та на території країн сусідів як можливих партнерів) практично всієї – базової номенклатури зброї та боєприпасів, які б дозволили нам у подальшому вести ефективні бойові дії й не поступатися ворогу, навіть, якщо США – взагалі перестануть нам допомагати.
  • На тлі граничної мобілізацію всього суспільства та економіки України, ми маємо запропонувати нову модель Миру, яка б обеззброїла Ворога та схилила на наш бік – громадську думку провідних країн світу.

Означена пропозиція Миру мала б бути – революційною і стати, по суті, прообразом та камертоном нового світового устрою, який би унеможливив сповзання людства до Третьої Світової Війни.

Генерал Марченко має на увазі дещо інше, але його фраза є надзвичайно суголосною -- нашій темі

Невід’ємним елементом таких зусиль має стати, перш за все, відновлення загальнонаціональної єдності в Україні та, зокрема, створення Уряду національної Згоди.

Як показує недавнє опитування КМІС, українці до подібної ідеї ставляться загалом достатньо прихильно. Питання в опитуванні КМІС формулювалося так:

Ставлення до створення Уряду національної єдності

 

В Ізраїлі після нападу ХАМАС і початку війни в Газі було утворено уряд національної єдності, до якого увійшли представники усіх політичних сил, представлені в ізраїльському парламенті (кнессеті).

 

Як Ви ставитесь до того, щоби в Україні створити такий же Уряд, до якого своїх представників делегують партії, представлені у парламенті («Слуга народу», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос»)?

Що показали опитування КМІС

В результаті виявилося, що позитивно до такої ідеї Уряду національної Єдності ставиться 37%, а проти лише – 19%. Решта вагається.

ОДНАК

Насправді, Уряд Національної Згоди мав би включати й представників інших партій.

Зокрема, чи не найкращою кандидатурою на посаду прем’єра є Олександр Вілкул, який з одного боку має величезний управлінський досвід, а з іншого – всією діяльністю за період Війни – довів свою беззастережну відданість Україні.

Олександр Вілкул -- начальник Криворізької ОВА. Був час, коли він обіймав посаду віце-прем'єра і чудово знає всю економіку України та її виробничі потужності

Людей таких є багато, і непотрібно боятися їх колишнього політичного минулого. Важливим є лише і тільки,

  • Чи залишилися ці люди в Україні після широкомасштабного вторгнення
  • Чи займають вони виразно патріотичну впродовж цієї війни
  • Чи мають вони необхідні управлінські компетенції, які б могли допомогти Україні провести необхідну мобілізацію всіх її ресурсів та сил.

Влада має повірити нашим людям так, як вона вірила їм у перші дні війни, коли в Києві всім охочим – роздавали автомати.

Момент істини

Залишається одне – правильно донести цю думку до Володимира Зеленського.

Президент на останній пресконференції доволі негативно висловився щодо Уряду національної Єдності в принципі. Хтось мав би допомогти нашому Головнокомандувачу цю думку – змінити.

ЗАПИТАННЯ ДО  ОТОЧЕННЯ

Відомий вислів каже, що «свита грає короля».

В контексті наших проблем можна припустити, що Володимир Зеленський опинився і вже тривалий час перебуває у певному інформаційному коконі, а його оточення не вважає за потрібне чи не наважується донести до його відома факти та аргументи, які б були здатні – змінити точку зору Провідника нації на деякі принципово важливі питання.

Якщо це так, то оточення – не справляється зі своїми прямим обов’язками та функціями, чим підставляє і Президента, і всіх нас, і Україну, і самих себе.

Які тези необхідно донести на розгляд та до уваги Президента

ПЕРШЕ: частковий розподіл повноважень та відповідальності жодним чином не здатен похитнути його лідерських позицій та його статус керівника №1 в Україні.

Він – легітимно обраний президент. Він контролює більшість парламенту. Він користується належною підтримкою населення, яка в результаті таких необхідних кроків – тільки зросте.

Утворення широкого коаліційного уряду дозволить створити тверду Конституційну більшість, здатну навіть наділити Президента – ще більшими повноваженнями та узаконити цілий комплекс мобілізаційних рішень, які за інших умов могли б виглядати як «узурпація».

Діючи суголосно, за підтримки всіх політичних сил, Укази Президента стали б ефективними інструментами прямої та невідкладної дії, забезпечуючи швидкий поступальний рух України в необхідному напрямку.

ДРУГЕ: часткова зміна, в межах обговорюваної угоди, керівництва ВРУ, обрання Петра Порошенка – головою ВРУ та Юлії Тимошенко – заступником голови ВРУ жодним чином не змінило б того факту, що більшість у Верховній раді контролюється ним – Президентом.

Навпаки, всі його відповідні кроки за подібних умов лише б збільшили йог рейтинги в України та припинили б будь-які розмови про т.з. «диктаторський режим у Києві». Розмови, які ми чуємо дуже часто на Заході.

 

Таким розмовам і настроям прийшов би кінець, поступившись усвідомленням необхідності – швидкої та комплексної допомоги Україні.

ТРЕТЄ: очікувані та необхідні зміни жодним чином не послабили б позиції – оточення Президента, зокрема, «шести осіб» згаданих на прес-конференції та голови ОП Андрія Єрмака, компетенції якого всім мислячим людям є цілком – очевидними.

Навпаки, нова Коаліційна угода та заснований на її засадах Уряд національної Згоди припинив би всі процеси дезінтеграції, взаємного поборювання та протистояння.

Українське суспільство отримало б заряд необхідного натхнення, аби повернутися до того стану національного єднання, яке ми всі відчували тут на початку війни, коли серед нас не було тоді «ні елліна, ні іудея», коли нікого не цікавило – якою мовою хто розмовляє та до якої церкви хто ходить.

 

Також абсолютно несуттєвою для всіх нас була тоді будь-чия політична приналежність.

"Камертон Перемоги"

Це той «Камертон Перемоги», який нам необхідно відтворити в собі, аби ми знову могли успішно протидіяти Ворогу, об’єднуючи індивідуальні зусилля всіх в єдиному річищі спільної боротьби за Україну!

Головне:

Президент має іти на створення Уряду національної Згоди не тому, що цього вимагають, наприклад, США, а тому, що цього хоче та вважає єдино правильним – він сам.

 

Лише тоді ця ідея спрацює на повну силу і дасть результат.

Результат, який не лише здивує весь світ, але й неабияк присмирить – Путіна.

*АК -- авторська колонка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень