Зеленський, як зброя: чому йому необхідно – послухати Папу (ФОТО/ВІДЕО)

«Молодого Папу» (АК)

Лідери націй у складні моменти часто зверталися до своїх народів з промовами, які змінювали та вирішували все.

Було, що це робили навіть ті, хто по життю затинався і говорити публічно не міг.

Однак ситуація вимагала, і такий лідер – своє публічне слово – тримав.

Кадр з фільму "Король говорить" про події в Британії у минулому сторіччі -- саме під час війни: Король -- ніколи не виступав публічно, бо затинався, але...

На відміну від багатьох, наш Президент говорити вміє і робить це надзвичайно добре. Ціла низка його промов за час війни були такими, що у людей наверталися сльози.

Однак, складається враження, що на Банковій не до кінця розуміють – якою сильною зброєю володіє Україна – у якості промов та звернень Президента Зеленського.

Тим часом, ми проходимо з вами дуже складний момент. Необхідно знайти правильні слова, щоби сказати дещо: українцям та світу.

 

І сказати по-різному. І сказати – не один раз.

Володимир Зеленський

Насправді це шанс Зеленському не просто змінитися і вийти на інший рівень, але й витягнути всіх нас знову за собою туди, де горить ще для нас – світло в кінці тунелю.

Світло, яке може стати для нас і чимось більшим.

ТАК ОТ

Здійснить подібний перехід Зеленський цілком здатен – саме через Промови, публікації в світових ЗМІ та відкриті публічні звернення.

"Камертон Перемоги"

СЛОВО ПРЕЗИДЕНТА

Президент – єдиний речник в Україні, якого здатен почути – весь світ.

Інші можуть в нас бути важливими, цікавими та видатними, але… Хто б із них що не сказав у публічній дискусії (хай і заочній) із: Трампом, Такером, Ілоном Маском, Пітерсоном, Міршаймером або Чомським…

Цього в світі ніхто особливо не почує, або не зверне – належної уваги.

Інша справа – Президент Зеленський.

Будь-яка правильна згадка ним когось із перелічених вище може викликати справжній шторм у медіа та соцмережах. Навіть, якщо Зеленський не називатиме їхніх імен, але дасть зрозуміти, про кого йдеться.

Мало того.

Уявіть, що президент звертається з окремим посланням «До народів глобального Півдня», чи «З приводу подій в Ізраїлі та вирішення проблеми Палестини», публікує колонку «До Республіканців США» у Washington Post чи авторську статтю у провідному виданні Китаю під заголовком: «Цивілізація єдиної Долі: як ми бачимо це з України».

Кожен такий крок, кожен такий текст, кожне таке публічне та цілеспрямоване звернення, це була б – дія надзвичайно великої сили.

Сумарно ж такі дії здатні змінити весь інформаційний ландшафт, щоразу привертаючи загальний інтерес, й вистрілюючи тезами, які б розбиралися на цитати.

З такою зброєю в своєму інформаційному арсеналі, Україна здатна стратегічно змінити всю інформаційну повістку у розрізі – Війни, допомоги та протидії РФ.

Єдине, що для цього Банкова має почути Папу. Точніше Джуда Лоу у ролі «Молодого Папи»

Певно ви знаєте, є один цікавий серіал із дуже несподіваним Папою Римським.

 

Ситуація там вигадана, але головний герой надзвичайно виразний і цікавий, і... красивий.

Цей Папа курить і п'є кока-колу з вишневим смаком, але при цьому він є дуже ревним католиком: його слухають звірі, а він сам вміє звертатися прямо до Бога

Новообраний молодий Папа – це католицький єпископ із США, який був обраний майже випадково, але який тепер починає переінакшувати все в Ватикані на свій радикальний лад та власний – істинно християнський манер.

При цьому, нагадаємо, цей «Молодий Папа» є – дуже гарний.

У якийсь момент головна піарниця Ватикану, яка має масу дипломів провідних університетів Європи та США пропонує – красиве обличчя нового Папи зафіксувати на різних предметах сувенірної продукції, що почне приносити Святому Престолу величезні гроші.

Однак герой Джуда Лоу відповідає:

– Ні. Мене ніхто бачити не повинен: я – ніхто. І до того ж...

Справді важливих людей – не бачать, або ж бачать – дуже рідко.

Описаний епізод -- англійською

Так і Володимир Зеленський, аби бути почутим і привертати – максимальну увагу, має звертатися до людей публічно – рідко.

Дуже продумано і рідко.

Натомість щоденні вечірні звернення: знесилюють Президента, вихолощують його емоційно і головне – девальвують саму цінність – його слова. Слова Президента.

Зараз, коли ми всі стоїмо на межі, необхідно цю практику змінити.

Кожне публічне звернення Президента має перетворюватися – на ракету, яка знищує ті чи інші ворожі інформаційні – позиції, «укріпрайони», міфологеми, конструкти та навіть самі «центри прийняття рішень».

З іншого боку – всі такі його звернення, кому б вони не адресувалися, мають нас в Україні – надихати та підбадьорювати, показуючи Шлях і Мету.

ДЕ ЗНАЙТИ АРГУМЕНТИ?

Як було сказано в іншому тексті: «Всі правильні рішення – прості. Їх тільки важко побачити, а потім іще на них треба – зважитися»

У нашому ж випадку – Зеленський має не лише вроджений хист до промов, але й команду дуже сильних спічрайтерів, серед яких, очевидно, головним є… він сам.

Зараз цій команді треба лише «перенацілити зброю». Умовно кажучи.

 

Зміна орієнтирів та цілей, правильна постановка задач – змінять і сам ракурс бачення проблем, та дозволять відкрити абсолютно нові арґументи, які ще досі не звучали.

Наприклад:

- Війна в Ізраїлі та в Україні це, насправді, - одна війна.

 

Події 07 жовтня та бойові дії в секторі Газа стали можливими лише тому, що світ не допоміг нам зупинити Путіна в Україні та видворити його геть.

 

Більше того, як і в Україні, вороги Ізраїлю не хочуть насправді Миру. Вони хочуть тільки – вбити сам Ізраїль та вбити всіх ізраїльтян – євреїв. Це те ж саме, що хоче й Путін тут, в Україні зробити з нами.

 

Пригадайте, як він напав на нас – підло, вночі, без оголошення війни.

 

Напав, як Гітлер – масованими ракетно-бомбовими ударами по мирним, сплячим містам України, яка – ніколи нікому нічим не загрожувала. Яка не була членом НАТО і, якій ніхто такого членства – не обіцяв. Яка кілька років вже перед тим дотримувалася режиму припинення вогню, закликаючи Росію до повноцінних переговорів.

 

Нам відповіли – війною. Війною підлою і загарбницькою, і несправедливою.  Тому наша – народна війна є натомість чесна і визвольна, справедлива та істинно – Вітчизняна.

 

Одночасно це й боротьба за долю всього Світу: відкривши двері Пекла війною в Україні Путін прагне ввергнути весь всіх нас у середньовіччя – домінування примату Сили. У світ, в якому людство хочуть перетворити на тварин, де сильніший зможе пожирати слабшого, просто тому, що так хоче і може.

 

Це не буде людство, яке зможе долетіти до Марсу, чи започаткувати «Цивілізацію Спільної Долі». Ні. Це буде людство, яке просто задихнеться в чорному чаді все нових війн, занурюючись у темний морок нового Середньовіччя.

 

Саме, щоб цього не відбулося, необхідно закрити і запечатати двері Пекла, відкриті Путіним в Україні.

 

Зробити це просто, і ви всі знаєте – як. Треба лише допомогти Україні встановити на своїй землі – істинно Справедливий Мир. Мир – гідний ХХІ століття.

 

Повірте, ми тепер знаємо – як

*АК -- авторська колонка

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень