«За що лікарям платять гроші?», - скандал у поліклініці Луцька (ФОТО)

А ви були в такій ситуації?

[media=200559]

Луцьке видання «Конкурент» цікаве тим, що періодично, окрім іншого публікує цікаві авторські колонки. Наче замальовки з життя. Ось черговий такий допис від Віки Вегери-Абрамович.

Подаємо далі без змін:

За що лікарям платять гроші

Медичні заклади Луцька

– На котру ви записані до лікаря?

– На 10.
 

Жіночка, що прийшла у поліклініку, гнівно зиркнула на годинник.
 

– Нуууу, а вже 10.35. Через 5 хвилин я заходжу.

– Але ще не зайшли пацієнти, які записані раніше.

– Через 5 хвилин я заходжу і мені пофіг, хто  і куди ще не зайшов.

У коридорі поліклініки стало гамірно. Кожен у черзі висловлював свою думку, доводив, що поспішає на роботу, у когось удома чекала маленька дитина. Зрештою зійшлися на одному: винна лікарка, яка замість того,  аби почати приймати пацієнтів рівно  о 9 годині, пила каву і довго балакала телефоном.

Словом, неподобство.

…Її день розпочався о шостій ранку. Ввечері зателефонувала пацієнтка. Підозра на ковід.

Тільки прийшла на роботу, одразу зателефонувала хворій. Зробила каву, аби якось полегшити стан після недоспаної ночі. Хвилин 20 довелося консультувати пацієнтку.  Переживала. Як і за кожного, хто уклав з нею декларацію.

Лікарка не знала, що за стіною обговорюють її роботу. Але якби й знала, то нічого не пояснювала б. Бо за стільки років вона звикла до того, що кожен її пацієнт знає про її роботу набагато більше, ніж вона сама.


Але ніколи її не полишало питання: якщо пацієнт володіє такими глобальними знаннями незалежно від його освіти, тому чому він приходить до лікаря?
 

Лікарка давно зробила висновок, що людина може бути досить універсальною: продавати фрукти на ринку, але розумітися у політиці не гірше депутатів.


Потім вона приходить на прийом до лікаря і їй неможливо призначити лікування, адже вона впевнена, що оці таблетки будуть таки ліпші за оці. У такому випадку лікарка відкидалася на спинку крісла, уважно вислуховувала пацієнта. І ніколи не перебивала.


Її завданням було уважно вислухати, зробити вигляд, що пацієнт правий, але все ж переконати його купити саме те, що призначає вона.

Такі пацієнти-експерти забирають купу часу і нервів. Інколи вони купують не все з листка призначень. І таки бодай одні пігулки замінять на свої. Потім приходять з претензіями, чому ж призначене лікування не допомогло.

Пацієнти приїжджають на авто, записуються на прийом на 10 ранку і дуже невдоволені тим, що лікар прийшов чи почав прийом не вчасно. Не питаючи, де вона була до того часу. Адже робочий день лікаря починається значно раніше і закінчується значно пізніше, ніж думають оті люди за стіною її кабінету.
 

Пацієнти приходять роздратованими і кожен мусить «добити» лікаря отим своїм настроєм, навіть не намагаючись зрозуміти, що лікар – також людина і у нього також може бути поганий настрій та свої особисті проблеми. Тільки от лікар лишає їх удома, а пацієнт носить із собою.
 

Не так послухала, боляче вколола, не так сказала, не те призначила, не так подивилася – це часті «проблеми» у медицині. А має ж бути мало не як ото у барі: пацієнт-клієнт завжди правий.

…Роздратованій жінці, яка записалася на прийом на 10.40, довелося ще довго чекати. Було без черги ще двоє пацієнтів: з високою температурою та високим артеріальним тиском. Кілька разів вона телефонувала на роботу і пояснювала ситуацію. Говорила голосно, різко, з нотками зневаги в голосі та відвертою неприязню до лікаря:

– Вони каву п’ють, а ми через них на роботу запізнюємося. За що їм всім гроші платять, я не знаю!

Автор: Віка Вегера-Абрамович

Особливо великі черги були цьогоріч чомусь саме в дитячій поліклініці Луцька

До речі, під цим дописом на сайті видання «Конкурент» є така дискусія в коментарях:

Kuchma Leonid
А чому на прийомі весь час 1 лікар? Посади 3, і черги не буде, і всі розгрузяться. Шо мозгів не хвата?

 

Zaza
Грошей у бюджеті не хвата

 

Пацієнт
Якась чергова проплачена маячня, аби виправдати недолугу реформу Супрун, що лише ускладнила життя хворим.

А що думаєте ви?

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень