«ЄС», «Голос» та «Батьківщина» – виступили Проти указу Зеленського про розпуск КСУ (6 ФОТО)

«Це узурпація влади» (c)

[media=203690]

Опозиційні фракції «Європейської солідарності», «Батьківщини» та «Голосу» вважають поданий президентом законопроект щодо припинення повноважень всіх суддів КС неконституційним, безправ’ям та спробою узурпувати владу. Про це повідомляє «Українська правда».

Пряма мова Ірини Геращенко:

«Зеленський продовжує жити в неконституційному полі, на хайпі гнатися за дешевою популярністю, рятуючи ґлупо розтриньканий рейтинг… Зараз в неконституційний сумнівний спосіб він хоче вирішити проблему , що виникла після рішення КС. Неконституційне рішення лише поглибить кризу. Наступною ініціативою Зе, за такою логікою, може бути указ про пожиттєве імператорство.
 

Примітно, що в своїй інфантильності і небажанні брати на себе будь яку відповідальність, він навіть не спромігся вийти до народу з відосиком і пояснити, що ж за законопроект подав у ВР і які його наслідки для держави.
 

Поштовими голубами вночі надіслав в Раду папірець, яким системно продовжує знищувати державні інститути… Завтра в такий спосіб він ліквідує парламент як непопулярний , а потім закриє за непотребом державу Україна».  

Пряма мова Сергія Рахманіна:

1. Рішення Конституційного суду не витримує критики. Президентська ініціатива – теж.
 

2. Якщо можна розпустити КС законом, тоді можна скасувати результати президентських виборів рішенням ЖЕКу.
 

3. Відновити повноцінну дію антикорупційного законодавства можна ухваленням відповідного закону. І в цій ситуації він легко набере необхідні кількість голосів… Спроба відновити право, порушуючи право, називається безправ'ям.

Пряма мова Сергія Власенка:

«Сам факт спроби призупинити дію конституційного органу, який не подобається президенту, – це антиконституційно, це неправильно, це спроба узурпувати владу…
 

Президент, на жаль, дуже часто діє у неконституційний спосіб, порушує Конституцію, і тому, звісно ж, йому не потрібен незалежний орган конституційної юстиції. І це точно ніяк не пов'язано з жодними рішеннями КС і не може бути з ними пов'язано».

Дослівно сайт ОПЗЖ:

«Ніхто не може вимагати від Конституційного суду жодних пояснень щодо його рішень.


Ніхто не має повноважень проводити ревізію рішень Конституційного суду.


Вони є обов'язковими до виконання. Зокрема й президентом, главою його Офісу та рештою, що активно висловлюють своє невдоволення рішенням органу, який забезпечує верховенство Конституції в нашій країні».

Що було раніше: 

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроект, яким пропонує припинити повноваження суддів Конституційного суду, визнати його рішення про декларування «нікчемним» і без правових наслідків та скасувати відповідні зміни до ЗУ «Про запобігання корупції». 

Передісторія: 

  • 27 жовтня за поданням 48 народних депутатів Конституційний суд визнав неконституційними окремі положення антикорупційного законодавства, хоча конституційність ще низки положень вивчатиметься далі. 
  • Рішення КС означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, декриміналізацію недостовірного декларування.
  • В Європейському союзі вважають, що це рішення КС може стати підставою для тимчасового призупинення безвізу.
  • Через це рішення КС президент Володимир Зеленський скликав термінове закрите засідання Ради національної безпеки і оборони 29 жовтня. На ньому він розпорядився, щоб Кабмін своїм рішенням відкрив доступ до реєстру електронних декларацій, а Верховна Рада законопроєктом відновила доброчесність конституційного судочинства в Україні. Через кілька годин доступ було відновлено.  

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень