Як поляки сильно допомагають Україні: воєнкори РФ не стримують емоцій (ВІДЕО)

Варто реально – подякувати Польщі. І привітати

Насправді позиція Польщі, як мінімум у перший рік війни, стала повною несподіванкою для Кремля.

Путін, швидше за все, був певен, що Річ Посполита кинеться – під шумок – відхоплювати собі Львів та ЗУ, однак Польща – реально підставила нам плече і дуже сильно допомогла.

І за це полякам реально треба подякувати – чим би не закінчилася для нас ця війна, але – у вирішальний момент Польща виявилася для нас справжнім Другом.

Дмитро Казанський -- скриншот із відео, яке ми подаємо нижче

Про це нагадав днями відомий блогер та журналіст Денис Казанський, навівши доволі цікаві та навіть деякі – вражаючі факти.

Зокрема він подає епізод відеорозмови російських пропагандистів, які гірко скаржаться, що Україна має якісь дуже якісні розвідувальні дрони, які постійно фіксують переміщення військової техніки РФ та допомагають її знищувати.

«Технические средвства разведки у врага, прямо скажем, на высоте», - визнають росіяни.

Натисніть плей для перегляду короткого відео від Дмитра Казанського

І в цьому контексті, з’ясовується, що чи не першу скрипку для аеророзвідки ЗСУ грає польський безпілотник Fly Eye, який не просто здатен літати високо та довго і бачити дуже далеко вглиб території ворога, але й має цілу низку унікальних особливостей, які роблять його, практично, невразливим для ворожих РЕБ.

Крім того, Казанський наводить цікаві факти іншої польської допомоги. Наприклад, за підрахунками Інституту світової Економіки:

Польща вже витратила на підтримку України близько 3% свого ВНП.

 

Зокрема, передала 320 танків та 13 літаків МіГ-29, а також викупила та передала Україні майже половину всіх тих терміналів «Starlink», що їх використовують нині ЗСУ.

Крім того, каже Казанський,

Самі люди – польське громадянське суспільство – зібрали та передали для України різної допомоги на понад 10 мільярдів злотих – це приблизно $2,5 мільярди дол. США.

 

Більше даних про різну допомогу з боку Польщі та поляків можна прочитати та подивитися на сайті «Друг пізнається в біді».

Ми ж сьогодні просто хочемо щиро подякувати нашим польським друзям і привітати саму Польщу з її Днем Незалежності!

Witam z Dniem Niepodległości!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень