Україна йде до того, щоб закрити «Telegram»: «Ніщо не зупинить рішення, час якого настав», - кажуть у ВРУ

«Свобода слова на марші» (АК)

Павла Дурова -- засновника Telegram -- затримали в Парижі, куди він повернувся з Азербайджану (з яким у Франції не надто дружні стосунки)

Важко зрозуміти – чим саме керуються владоможці України. Принаймні, в інформаційній сфері.

Тепер от заговорили про «закриття Телеграму», бо, мовляв, там кожен може писати, що хоче. А в Франції навіть вигадали, що Дуров – засновник «Телеграму» – допомагав ФСБ прослуховувати телефонні розмови Макрона.

Sic!?

 

Невже Макрон для здійснення телефонних дзвінків послуговується «Телеграмом»?

ОДНИМ СЛОВОМ

Вітаємо всіх користувачів Telegram і власникам Telegram-каналів:

«У Франції Дурову можуть висунути звинувачення, пов'язані з тероризмом, наркотиками, шахрайством, відмиванням грошей, продажем краденого і сексуальними злочинами проти дітей

 

Ці звинувачення пов'язані з тим, що в Telegram відсутня модерація контенту, а адміністрація месенджера відмовляється співпрацювати з владою.

 

Французькі правоохоронні органи вважають Дурова співучасником злочинів, скоєних через Telegram, через використання таких інструментів, як криптовалюта та одноразові номери, і відсутність контролю над платформою.

 

Очікується, що офіційно Дурову пред'являтимуть звинувачення сьогодні, в неділю, 25 серпня.

 

Однак, ймовірність звільнення на час слідства вкрай мала, оскільки в нього є значні ресурси і можливості для втечі.

 

Йому може загрожувати до 20 років ув’язнення»

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин

Тим часом, як повідомляє Hromadske,

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин вважає, що Україна має запровадити жорсткіше регулювання Telegram раніше, ніж це зроблять інші країни після затримання засновника месенджера Павла Дурова у Франції.

 

Про це Юрчишин написав у Facebook.

За його словами, зараз росія «кидає всі сили», щоб звільнити Дурова. Той, щоб його не видали москві, мовляв, піде на співпрацю із французьким слідством.

У результаті цього в усьому світі впровадять жорсткіше регулювання Telegram. Однак, на думку депутата, Україна має зробити це раніше, «бо саме ми на передовій».

«Ніщо не зупинить рішення, час якого настав ще у 2022 році», — вважає Юрчишин.

Дурову немає ще й 40, але він уже створив дві соцмережі, які мають високу популярність. Щоправда, одну з них він під тиском ФСБ був змушений продати. Тепер на черзі "Телеграм"?

Нагадаємо:

  • Увечері 24 серпня французькі ЗМІ повідомили, що в паризькому аеропорту затримали 39-річного засновника і генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова.
  • За даними слідчих, відсутність модерації та співпраці з правоохоронними органами, а також інструменти, які пропонує Telegram (наприклад, одноразовий номер), роблять Дурова співучасником торгівлі наркотиками, злочинів проти дітей і шахрайства. 
  • Йому може загрожувати до 20 років в’язниці.

*АК -- авторська колонка: всі думки -- авторські

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень