«Поки стоїть Україна, армія самої Франції тут не буде», - Зеленський заспокоїв переляканий ЄС

«Ядерний удар, яким лякає Путін – це блеф» (с)

Україна очікує на візит президента Франції Емануеля Макрона, який останнім часом робить доволі «войовничі» заяви щодо війни в Україні. Хоча сама Франція не надто активно всі ці місяці долучалася до військової допомоги Україні

Значно менше, ніж це робили країни Прибалтики, Німеччина чи навіть Польща.

Нині ж Макрон здивував увесь світ закликом ввести війська країн ЄС на територію воюючої України.

Макрон в Єлисейському палаці дає інтерв'ю ВВС

Він подає це як символічний крок, однак, президент Зеленський явно не в захваті від подібних символів: Україна потребує – зброї.

Зокрема, на зв’язку зі студією французького телеканалу BFMTV наш президент заспокоїв французів «Поки стоїть Україна, армія Франції залишатиметься  у Франції»

 

Він додав: «Ваші діти не будуть гинути в Україні... Але наші діти вмирають лише тому, що ми маємо спільний кордон з Російською Федерацією. Саме ми платимо найвищу ціну.

Однак, якщо Росія продовжуватиме свою агресію і Путін вдасться до воєнних дій проти країн НАТО, то союзникам доведеться приймати рішення про відрядження бойових батальйонів, - цитує українського президента газета Le Monde.

Зеленський під час прямого зв'язку з французьким телеканалом

ІНШІ КЛЮЧОВІ ТЕЗИ:

  • Наступ Росії зупинено, а її армія зазнає великих втрат
  • Зараз ситуація на фронті набагато краща, ніж останні три місяці.
  • РФ «на 20 км попереду нас» у плані переваги в далекобійному озброєнні.
  • Путін відірвався від реальності: «Коли ти завдаєш удару крилатою ракетою в кількох сотнях метрів поряд з європейським лідером (мова, ймовірно, про нещодавню атаку Росії на Одесу під час візиту прем'єра Греції Міцотакіса), я вважаю, що ти, мабуть, дуже хворий».
  • Перемир'я стало б для Путіна «перепочинком», оскільки дозволило б відновити боєздатність своєї армії та наростити виробництво боєприпасів.
  • Зеленський «не вірить», що Росія вдасться до удару ядерною зброєю.
  • Україна не потребує іноземних військ на території країни, але Київ вітав би «тренерів» та «технічний персонал» з країн-членів НАТО.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень