Проблема Парламенту: депутати хочуть нового «Договору», а ще «Грошей та Гарантій»

Що робити з ВРУ?

Давно повідомляється про бажання доволі великої групи в межах провладної фракції «Слуга народу» скласти свої повноваження та перестати служити народу України під куполом ВРУ.

Дехто з них мріє просто залишити країну, хтось не хоче голосувати за рішення, що їх пропонує Уряд та Офіс Президента.

«Українська правда» написала розлогий матеріал на цю тему, де розбирає різні аспекти цієї ситуації.

Скриншот ключового фото означеної публікації на "УП"

 КЛЮЧОВА ЦИТАТА:

«Нам треба укласти якийсь новий «договір», як нам далі жити і працювати. Всякі призначення, виїзди за кордон і так далі – це одне. Але головний підсумок цих зустрічей – це шок.

 

Коли кажеш депутатам, що ще мінімум там півтора – два роки треба в такому форматі прожити, всіх кидає в піт», – ділиться спостереженнями один із депутатів і пояснює: 

 

«У чесних людей, які йшли працювати на країну, тупо закінчились заощадження і їм нема на що жити. А в тих, хто йшов мутити, теж мотивації ніякої, бо зараз в Раді грошей немає.

 

А тут ще ПЕПство, а тут ще ЗМІ тебе з усіх сторін мочать, і свої ж міністри чи губери витирають об тебе ноги. Мотивація не дуже».

Від Редакції: під згаданим «ПЕПством» мається на увазі не Порошенко, а законодавче нововведення, яке передбачає пожиттєвий фінмоніторинг доходів топ-чиновників і, зокрема, депутатів ВРУ

26 жовтня президент Володимир Зеленський підписав відповідний закон про довічний статус політично значущих осіб (PEP) і посилення їхнього фінансового моніторингу.

 

Головною новацією закону є те, що замість трьох років після звільнення з посади, топ-чиновники матимуть фактично довічний статус РЕР.

ЩО РОБИТИ?

Багато людей уже давно радять Президенту та його оточенню піти на радикальні кроки і замість кулуарних домовленостей з власними «слугами», спокійно «поділитися владою» з рештою політичних сил в Україні:

  1. Змінити керівництво ВРУ: призначити головою Верховної Ради – Юлію Тимошенко, а першим заступником – Петра Порошенка (чи навпаки)
  2. Віддати т.з. опозиції до 30-50% портфелів – керівників парламентських комітетів
  3. Створити Уряд Національної Згоди, ввівши до його складу представників усіх можливих політичних сил із числа людей, які не зрадили Україну в період після повномасштабного вторгнення РФ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень