Декларація Макрона – в пику Путіну та РФ: «Це як чудо і знак для України», - Арестович (ВІДЕО)

Що ж саме він сказав?

Бувають сцени в історичних фільмах, коли сили Добра, здається, ось-ось – впадуть чи зазнають поразки, але раптом – трапляється чудо.

Подібне чудо, як виглядає, сотворив для нас Макрон.

Поки це лише слова, але й вони – важливі.

 

Особливо після «білого прапора» ім. Папи Римського та ядерного шантажу і зухвалого хамства з вуст Путіна – в його останньому інтерв’ю.

На цьому тлі заяви Макрона, тим паче, ще й опосередковано підтримані Ле Пен, яку вважали «подругою Путіна», прозвучали цими днями, як грім серед ясного неба.

З єдиною різницею, що для України цей грім, можливо, благовістує скору й добродайну зливу.

Інтерв'ю Макрона французьким журналістам у перекладі англійською

ТЕЗОВО: що саме сказав президент Франції в інтерв’ю від 14 березня:

  • Введення французьких військ не є неможливим. Така опція може розглядатися, ніяких червоних ліній для Франції не існує
  • Макрон наголосив, що війна триває вже 10 років, з 2014 року. І причому, весь цей час Путін свідомо та не раз обманював Захід. Він довів, що домовлятися й вірити йому на слово – неможливо
  • Тому: «У нас є мета: Росія не може і не повинна виграти цю війну»
  • При цьому, це війна не лише за Україну: «Ця війна є екзистенційною для Європи». І хоч у цій війні вирішується доля Європи, але вирішується вона саме в Україні: «Просто сьогодні, щоб в Україні був мир, не треба бути слабким… Вони [українці] сміливі, але у них є межі власних можливостей». І тому Україні треба допомогти. «Бо зараз, коли я з вами розмовляю, Росія випускає 10 снарядів у той час, як Україна може відповісти лише одним»
  • Не треба лукаво говорити про мир: «Бажати миру сьогодні не означає підвести Україну. Мир – це не капітуляція України. Бажати миру, це означає – бути сильними і готовим адаптуватися до виклику, який кидає Росія».
  • Макрон закцентував на тому, що «російський режим» - це саме противник, а не ворог: «І ми підтримуємо Україну, ми робимо все, щоб вона перемогла Росію, тому що, я вам дуже просто скажу — немає тривалого миру без суверенітету та повернення України до міжнародно визнаних кордонів»
  • Готовність до ядерного виклику: «Наш ядерний потенціал насамперед дає французам безпеку, яку мають небагато країн світу … Але це ж означає відповідальність, тобто ніколи не ескалювати, ні словесно, ні явно фактично»
    Росія Путіна – перетворилася на загрозу світу: «Путін сьогодні охоплений репресивно-авторитарним дрейфом у країні, яка останніми роками,  вирішила бути дестабілізуючою силою».
  • Допомога Україні: «Поки ми розмовляємо, Франція виробляє менше 100 снарядів на день, якщо тільки ми помиляємося, це використовується за лічені хвилини. Ми маємо їх виробляти значно більше і швидше. Це те доручення, яке я дав міністру Збройних сил. Також збільшуємо виробництво САУ CAESAR, які є важливим компонентом оборони України. Очікуємо ще 75 установок «CAESAR», і всі вони підуть на український фронт»
  • І наостанок «Є лише одна людина, відповідальна за ситуацію, в якій ми опинилися — це кремлівський режим». «Сьогодні, по совісті, вибір проти підтримки України означає не вибір миру — це вибір поразки». «Маємо бути  
    сильним заради миру. Наша відповідальність полягає саме в тому, щоб підтримувати єдність та силу Європи».

Арестович називає заяви Макрона чудом і знову топить за Україну. ЦЕ ТРЕБА ЧУТИ:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень