«Спортсмени», Стельмащук, Черепанов та «привид 10-поверхівки» над Парком у Рівному (ФОТО/ВІДЕО)

Ще одної

Колаж: Андрій Черепанов та Святослав Стельмащук

Як виглядає, довкола парку розпочалася в Рівному справжня війна.

Формально приводом став «кавовий кіоск».

Насправді ж, боротьба, можливо, йде за те, щоб збудувати тут, практично в парку, нову багатоповерхівку – на місці «господарського двору» (за атракціонами внизу).

Андрій Черепанов – нинішній директор парку – став, можливо, «каменем спотикання», бо не хоче виносити на розгляд сесії міськради проєкт рішення, яке б дозволило «зміну цільового призначення» тієї самої ділянки, де нині знаходиться т.з. «господарський двір» і де так гарно виглядала б – нависаючи над парком – 10-поверхівка.

Наш кореспондент побувала сьогодні на засіданні комісії у міськвиконкомі, де всі ці припущення були прямо чи опосередковано озвучені.

Далі – репортаж:

У Рівному розгорівся скандал через центральний парк.

Директорові парку Шевченка закидають нецільове використання землі та підозрюють його у корупції, що нібито призвело до занепаду парку.

Про це говорить депутат Рівнеради Святослав Стельмащук, який нещодавно ініціював перевірку діяльності директора парку Шевченка Андрія Черепанова.

Для перевірки навіть створили тимчасову комісію з представників фракцій міськради. А почалося все з кавового кіоску при вході у парк зі сторони Соборної.

Голова комісії Святослав Стельмащук (він також є одним із керівних працівників Держгеокадастру) повідомив:

- Офіційно заявляю, я не маю інтересу до посади директора парку. Як рівнянин я хочу, щоб парк був окрасою міста, незалежно від того, чий це виборчий округ.

Я не присилав до Черепанова ніяких «спортсменів», як він казав журналістам.

 

До нього приходила з перевіркою інспектори Держгеокадастру. Вони намагались провести перевірку комунального підприємства об'єднання парків культури та відпочинку.

Фото "Рівне вечірнє"

Директор парку Андрій Черепанов, прикриваючись бюрократичними процедурами уникав відповіді на низку питань, що демонструють причетність «сімейного підряду» до роботи КП «Міське об’єднання парків культури та відпочинку».

Адже приватна виробничо-комерційна фірма «МІЧ», заступником директора якої він був, а нині власником якої є його мати, зареєстрована як юридична особа саме у парку ім. Т. Г. Шевченка.

Та за інформацією з власних джерел, саме у цієї фірми здійснювалася закупівля рослин для благоустрою парку.

 

Юристом та художником же комунального підприємства є його брати, тому відкритим залишається питання щодо конфлікту інтересів та дотримання ЗУ «Про запобігання корупції» директором.

Пан Черепанов мав шанс виступити на комісії та пояснити у чому причини неналежного стану центрального парку міста та яким чином там здійснюється підприємницька діяльність.

Натомість публічно почав звинувачувати депутатський корпус у недофінансуванні комунального підприємства та, зокрема, мене у сприянні забудови частини парку, що нібито до нього приходять мої «спортсмени».

Директор КП «Міське об’єднання парків культури і відпочинку» Андрій Черепанов заперечив закиди депутата та пояснив ситуацію:

- Є затверджена програма розвитку парку на найближчі 5 років. Цього року ми просили в міста 5 млн гривень.

Нам дали тільки 60% від потреби тільки по поточних видатках. Це зарплата, комунальні послуги. По капітальних видатках нам взагалі нічого не виділили.

А ми просили на ремонт підпірних стін, на асфальтування доріжок, капітальний ремонт арки на Чорновола, яка у будь-який момент може на когось впасти. На арку ми розробили проєктно-кошторисну документацію, але на самі роботи грошей немає.

Тому дорікати нам, що парк у занедбаному стані, це, як мінімум, не порядно.

А про підприємців скажу, це єдина стаття доходу, яка допомагає парку покривати витрати і платити людям зарплату.

Зараз є загроза дерибану парку.

 

Йдеться про господарський двір, це єдина територія, яка призначена для обслуговування парку. Це зона не рекреаційна, її цільове призначення можна досить легко змінити, ви Святославе (звертається до Стельмащука, – авт.) добре це знаєте.

 

А після зміни призначення там може легко вирости десятиповерхівка.

У нас є проблеми з «Ліоном» тим самим, з «Люкс-Хаус Груп», яка самовільно забрала нашу територію біля десятиповерхівки. Я боровся з власниками два роки, щоб там не забудовувати парк.

І на завершення скажу, я не тримаюся за посаду. Заяву на звільнення я можу написати хоч зараз, але законних підстав мене звільнити у вас нема, і не буде.

На захист підопічного, Андрія Черепанова, став начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко:

- Кожного року ми проводимо аудит і результати свідчать, що парк мало заробляє. Через це він не ефективний.

Нам рекомендували залучати до співпраці суб’єкти господарювання. По суті – пустити підприємців на територію парку.

Але як це зробити, якщо навіть МАФів не буде? Як взагалі можна розвивати щось, якщо не вкладати у справу кошти?

Щодо ризиків втратити землю у центрі міста, то вони існують.

Навіть коли я був директором парку, то за землю були війни. Спочатку воювали за «Ліон» і ця історія досі не закінчилась.

До речі, підпал «Ліона» може бути пов’язаним із перерозподілом сфер впливу у тому ж самому парку.

Ми не знаємо, що на його місті буде відбудовуватись – невідомо. А директор парку несе відповідальність за те, що будується на території.

За весь час, який Андрій Черепанов перебуває на посаді, цільове призначення землі у парку не змінилось.

Максименко повідомив, що виніс догану Черепанову за цей кіоск, але загалом -- став на його захист

Тобто все це – рекреаційна зона, яку не можна забудовувати. Навіть колишню «пательню» вдалось прибрати з парку і відстояти 10 квадратів землі.

Порушень у діяльності директора парку, глобальних, тобто тих, що стосуються дерибану землі, немає.

Тож за результатами першого засідання тимчасової комісії депутати вирішили звернутися до Державної аудиторської служби України, аби та провела фінансову перевірку діяльності парку.

Крім того, Святослав Стельмащук заявив, що подасть позов до суду на Андрія Черепанова щодо спростування його наклепу та захисту своєї честі.

Коли відбудеться наступне засідання комісії – невідомо.

Радимо для повноти картини переглянути й цей репортаж зі згаданого засідання комісії від UA:Рівне

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень