Скільки тепер заробляють касири у польському супермаркеті?

Ця робота стала більш престижною

Нерідко українські заробітчани влаштовуються на роботу продавцями у польські супермаркети, зазвичай це мережі Żabka i Biedronka. І якщо раніше така робота для декого була предметом глузувань, то нині усе змінилося – охочих працювати тут стало більше, ніж робочих місць.

То скільки ж заробляє продавець у польському магазині? Нещодавно велика польська мережа супермаркетів Biedronka створила на своєму сайті спеціальну закладку, на якій можна перевірити рівень зарплат на різних посадах.

Продавець-касир і старший продавець протягом першого року роботи отримують 3250-3600 злотих за місяць (без вирахування податків у розмірі 18% і перерахування коштів до Закладу соціального забезпечення). Заступник керуючого магазином отримує 3750-4400 злотих, а керуючий 4900-5500 злотих за місяць.

Зарплату працівникам супермаркету підвищують залежно від стажу роботи, але є також і різноманітні премії. Варто зазначити, що рівень зарплат для поляка й українця такий самий – усі заробляють на одному рівні, незалежно від національності.

З початком 2021 року зарплата працівників польського супермаркету зросла – підвищення отримали 58 тисяч співробітників.

За словами Ярослава Собчика, члена правління Jeronimo Martins Polska, яка є власником мережі Biedronka, крім підвищення зарплат, працівники отримали ваучери на покупки вартістю до 1000 злотих та інші додаткові нагороди протягом року.

Окрім непоганого рівня заробітної плати, працівники супермаркету розповідають, що роботодавець пропонує хороший соціальний пакет та численні бонуси:

Коли почалась пандемія, люди почали масово звільнятися через страх захворіти і неймовірне навантаження. Через паніку всі бігли скуплятись, у нас не було часу викладати товар на полиці. Тоді багато касирів звільнились. Ті, хто приїхав з України, повернулися додому. Я ж вирішив залишитись. Керівництво мало якось заохотити співробітників продовжувати працювати – тоді нам підняли зарплати, додали премію за небезпечну роботу (через контакт з великою кількістю людей і ризик зараження), відсоток від виручки та інші бонуси. За перші два місяці пандемії я заробляв за місяць чи не вдвічі більше, ніж до неї. Вийшло навіть значно вище, ніж середня зарплата в країні! Так що робота в супермаркеті зовсім не така погана, як може здатися на перший погляд, - розповів Олег з Одеси, який працює касиром у супермаркеті Biedronka.

Ангеліна Ралко

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень