Скільки українців бажають покинути Неньку, аби жити за кордоном? (ДАНІ)

І де в нас таких охочих – найбільше

«Нашого цвіту по всьому світу»: відомий вислів, який, можливо, пояснює – чому Україні не вдається зайняти гідне місце на міжнародній арені й стати країною, на яку рівнялися б інші.

За результатами репрезентативного дослідження, яке було проведене платформою для соціологічних та маркетингових ріалтайм досліджень LibertyReport.ai, було виявлено, що 23% дорослого населення України хочуть змінити країну проживання.

Цікаво, що показник охочих виїхати з України серед чоловіків і жінок майже ідентичний: 24% і 22% відповідно.

Якщо говорити про географічний розподіл респондентів, які хочуть змінити країну проживання, то тут також все майже однорідно: 21% на Заході, 24% на Півдні, 23% на Сході та 23% у Центральній Україні.

Важливою є відмінність за віком респондентів. Так, у віці 18-29 років це 30% опитаних, у віці 30-44 роки – 29%, у віці 45-59 років – 28%, а ось у віці 60+ лише 8%. Скоріш за все це пов’язано з можливістю знайти роботу та призвичаїтись до нових умов існування, що з віком зробити складніше.

Окрім дорослого населення були опитані також 200 підлітків 14-17 років з усієї України.

 

З них 35%, що на 52% (12 п.п.) більше охочих виїхати з України, ніж серед дорослих.

Серед опитаних підлітків схвально відповіли 38% чоловіків і 31% жінок. Також варто звернути увагу на географічний розподіл.

Цікаво, що на Заході України, де історично більше людей виїжджають на заробітки та постійне місце проживання за кордон, лише 20% підлітків відповіли, що також хочуть змінити країну.

У Центрі цей показник складає 32%, на Півдні 41%, а ось на Сході він є найбільшим – 50%. Експерти вважають, що такий результат на Сході країни має декілька причин.

По-перше, звичайно, це близькість військового конфлікту, що викликає страх та тривогу.

 

По-друге, на Сході менше людей вже мали досвід роботи за кордоном, тому у підлітків менша кількість інформації про труднощі такого вибору.

Дослідження виконано на замовлення студії «Свобода слова Савіка Шустера».

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень