Як рівнянам офіційно відмовитися від самоізоляції й де взяти довідку для виїзду за кордон

Термін дії такої довідки лише 48 годин

Вимоги до терміну дії довідки на COVID-19 є лише на митниці при перетині кордону та в лікувальних закладах при госпіталізації пацієнтів.

За рекомендаціями ВООЗ, і це логічно, термін дії такої довідки лише 48 год.

 

Тому що хвороба дуже контагіозна (заразна – ред.), і сенсу в довідці, термін якої довший за дві доби – немає.

Про це під час брифінгу повідомила очільниця Рівненського обласного центру громадського здоров’я Олена Гандзюк. Вона додала, що у разі госпіталізації пацієнта, ІФА-тест робиться у той же день, коли пацієнта кладуть у лікарню.

- Сьогодні підписано наказ управління охорони здоров'я ОДА про розподіл близько 30 000 ІФА-тестів, закуплених за кошти обласної програми боротьби з COVID-19.

 

Вони розподілені майже в усі райони області, де в медустановах є відповідне обладнання з метою наближення послуги до пацієнта та з метою оперативної видачі довідки про відсутність захворювання.

 

Що стосується виїзду за кордон – аналогічно. Коли людина вказує, що вона їде за кордон, результат тесту видають в той же день до вечора або наступного дня вранці.

 

У всіх інших випадках термін придатності довідки уже неактуальний.

Докладніше про вартість тестів читайте тут: Тест на коронавірус на Рівненщині: скільки коштує, кому безоплатно, як пройти за бажанням

Олена Гандзюк також розповіла про порядок дій при поверненні з-за кордону. Виявляється, за бажанням можна навіть офіційно «знятися з самоізоляції»:

Керівниця Рівненського обласного центру громадського здоров'я

- Що стосується приїзду з-за кордону. Тут навіть не стоїть питання як діяти. Є певні правила. Самоізоляція на два тижні.

 

Якщо ж людина не бажає перебувати на самоізоляції – треба звернутися до сімейного лікаря, щоб зробити ПЛР-тест. Або ж безпосередньо в лабораторію, де проводять такі дослідження.

 

Наразі, ПЛР-тести проводять у лабораторії Центру громадського здоров’я (м. Рівне, вул. Жоліо Кюрі, 19) та в лабораторному центрі (м. Рівне, вул.. Котляревського, 3).

 

Це дві лабораторії, які мають право зняти вас із самоізоляції: зробити тест ПЛР, негативний результат вноситься в базу і людина автоматично знімається із самоізоляції.

Довідка про відсутність коронавірусу – це офіційний медичний документ, де підтверджено, що на момент його видачі людина не хворіла на коронавірус SARS-CoV-2.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень