«Просто космос»: ГУР оприлюднило дані про роботу «Супутника Притули» (ФОТО)

Чи покладе це край дискусіям?

Багато хто в Україні вважає, що супутник, закуплений колись Притулою, на зібрані у людей кошти, це все якась «мутна справа». Мовляв, незрозуміло – існує десь той супутник чи ні.

В дискусіях, що їх викликає «народний супутник» з моменту його придбання, 24 вересня 2022 року, не раз можна було почути й свідчення людей «утаємничених», які повідомляли:

Цей допис Андрія Шора було датовано 10 березня 2023 року.

Нині ж чергове підтвердження роботи Супутника оприлюднило ГУР:

Просто космос – результати використання «народного супутника» ICEYE

Фахівці ГУР МО України використовують космічний апарат ICEYE для виявлення ворожих цілей і захисту держави уже майже два роки.

Новий рівень якості та оперативності отримання розвідувальних даних став можливим завдяки ініціативі Благодійного фонду Сергія Притули і блогера Ігоря Лаченкова та пожертвам українців на «народний байрактар», кошти з якого були спрямовані на закупівлю супутника за запитом Міністерства оборони України.

Результати ― просто космос!

Дуже важливо, що розвідка із земної орбіти дозволяє отримувати дані як на тимчасово окупованих територіях України, так і в інших місцях планети, де перебувають військові сили і засоби терористичної росії.

За період використання “народного супутника” та доступу до сузірʼя супутників ICEYE наші фахівці загалом зробили 4173 знімки ворожих об’єктів, серед них: 370 ― аеродроми;

  • 238 ― позиції ППО та радіотехнічної розвідки;
  • 153 ― нафтобази та склади пального;
  • 147 ― склади ракетного, авіаційного озброєння та боєприпасів;
  • 17 ― військово-морські бази.

ДОВІДКОВО:

  • Вважається, що попри великі очікування турецькі «Байрактари» не змогли суттєво вплинути на хід бойових дій у цій війні. Так само як і багато безпілотних систем Заходу виявилися небоєздатними в умовах протидії російським системам РЕБ та ППО
  • За цих обставин  отримання у власне розпорядження супутника, який може постачати розвіддані як в автономному режимі, так і в взаємодії з іншими супутниками НАТО, можливо, було найбільш адекватним рішенням – щодо зібраних Притулою та Леченом коштів.
  • Хоча остаточну крапку в цих дискусіях, очевидно, можна буде поставити лише після війни

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень