У ГУР заявили, скільки ракет росія виробляє за місяць

На рф не змогли суттєво наростити обсяги виробництва

Представник ГУР Міноборони генерал-майор Вадим Скібіцький розповів, що станом на січень 2024 року росія виробляє близько 115-130 стратегічних ракет та 100-115 ракет оперативно-тактичного класу.  

Вони не змогли суттєво наростити обсяги виробництва. Рівень виробництва залежить від завантаження потужностей, від комплектуючих, адже дуже багато деталей – у тих же Х-101, «Кинджала», «Калібра» – іноземного виробництва, – каже Вадим Скібіцький.

Він додав, що росія багато втратила саме через те, що її підприємства, які займались постачанням комплектуючих, перебувають під міжнародними санкціями. Зараз росіяни намагаються тримати певний стратегічний резерв. Як правило, це близько 30% від тих запасів, що в них є.

Між тим Вадим Скібіцький додав, що всі ракети лінійки Х-31, Х-35, Х-29, Х-59 виробляють здебільшого з російських комплектуючих.

Це керовані авіаційні ракети. Відповідно, і цілі, для яких вони можуть застосовуватись, теж інші. Ці ракети – Х-31 і Х-59 – спрямовані насамперед на засоби протиповітряної оборони, на наші радіолокаційні станції, які необхідно уразити ворогу перед або під час нанесення масованих ударів, – каже Вадим Скібіцький.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень