Після загибелі матері в ДТП нетверезий син скоїв смертельну аварію

Тепер сидить в СІЗО і кається?

Звістка про те, що у ніч проти 3 жовтня у самісінькому центрі Костополя Рівненської області сталася смертельна дорожньо-транспортна пригода, швидко облетіла місто. О пів на другу ночі нетверезий 32-річний водій Volkswagen Golf наїхав на чотирьох чоловіків, які перебували на проїжджій частині вулиці Грушевського неподалік дитячої поліклініки – це у самісінькому центрі містечка.

Медики «швидкої» на місці події лише констатували смерть 30-річного Андрія. У 24-річного Василя діагностували важкі травми, його у стані коми доправили до реанімаційного відділення однієї з лікарень Рівного. Ще один потерпілий, 21-річний костопільчанин, із внутрішньо-суглобним переломом, забоями та осадненнями також потрапив до лікарні. Четвертого потерпілого, 28-річного чоловіка, після надання медичної допомоги відпустили. Алкотестер показав 1,37 проміле у водія, що майже у 7 разів більше від допустимого рівня алкоголю.

Загиблого Андрія минулої неділі поховали в Костополі. На прощання до церкви приїхало багато людей. Родичі травмованого Василя розмістили в соцмережах оголошення з проханням допомогти фінансово на лікування, бо його стан – дуже тяжкий. За кілька днів сестра травмованого повідомила, що потрібні вже не стільки гроші, скільки підтримка та молитва, аби він залишився живий.

Павла, водія Volkswagen Golf, через день після трагедії Рівненський міський суд помістив на 2 місяці в СІЗО. У залі суду він ховав обличчя від відеокамер і говорити будь-що відмовлявся.

Костопільчани бурхливо обговорювали подію. У соцмережах з’явилося весільне фото чоловіка, який був за кермом. Кажуть, працював, непогано заробляв, будувався. Має двійко малих дітей. Люди кажуть, що Павло і раніше їздив неакуратно, а цього разу ще й сів п’яний за кермо.

Розповідають й інше: що тієї ночі біля розважального закладу, поблизу якого сталася трагедія, побилися чоловіки, можливо, також були нетверезі. Один нібито впав, інший хотів допомогти йому підвестися, і саме в цей момент на них наїхав Volkswagen Golf. До всього, було дуже темно, адже в Костополі уночі вимикають вуличне освітлення. Камери спостереження, навіть якщо вони є і працюють, мало що можуть зафіксувати у такій темряві. Світло увімкнули, ймовірно, лише коли поліція мала провести першочергові слідчі дії на місці події, тобто вже після ДТП. Як усе було насправді – хто і що саме порушив, хто був п’яний, а хто ні, чи була бійка, чи було темно та все інше - має достеменно з’ясувати слідство.

 

Костопільчани переповідають ще одну фатальну обставину:

трагедія з ДТП не вперше зачепила сім’ю водія, який наїхав на людей. Не так давно в аварії загинула його мама. 2 січня 2019 року унаслідок наїзду автомобілем Daewoo Matiz смертельних травм зазнала 61-річна жінка, яка стояла на тротуарі вулиці Степанської в Костополі з донькою та онукою. Авто збило її і врізалося в бетонну огорожу. За кермом перебував 25-річний Микола. Тоді розповідали, нібито водій не був п’яний і що у нього міг статися раптовий напад епілепсії.

Наприкінці 2019 року Костопільський райсуд оголосив вирок у цій справі: Миколу засуджено до кількох років позбавлення волі з випробувальним терміном на 2 роки та позбавленням права керувати автомобілем. Водій був тверезий, але факт захворювання обвинуваченого епілепсією у суді не підтвердився, хоча така експертиза з ініціативи слідства була проведена. З потерпілою, дочкою загиблої, яка у момент трагедії була біля мами, вдалося дійти до примирення. У подібних справах, як розповідають досвідчені адвокати, важлива позиція потерпілих і вона може вплинути на те, яке покарання одержить підсудний. Якщо за випробувальний термін Микола не скоїть кримінальне правопорушення, то не буде відбувати покарання в місцях позбавлення волі.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень