«Субсидію можна проїсти лише один раз», - Рева (ВІДЕО)

Тоді вдруге ви її не отримаєте

Ви це помітили?

Спочатку, коли субсидії тільки запровадили, їх нараховували достатньо ліберально. Далі ж – із кожним роком – правила їх видачі та отримання почали робити все жорсткішими і жорсткішими.

Монетизація субсидій, фактично, стала черговою спробою Уряду ще більше зменшити коло тих, хто буде отримувати допомогу від Держави.

Ба більше, не виключено, що на наших очах запускається механізм, через який у людей почнуть з часом відбирати житло. Якщо, приміром, їх заборгованість за послуги ЖКГ почне зростати.

Тому дуже важливо «не проїдати» монетизовані субсидії. Тим паче, що «проїсти» їх уряд дозволить лише один раз.

Уважно послухайте, що каже Андрій Рева – міністр соціальної політики України:

Натисніть плей для перегляду

Ось його слова ще раз:

«Звичайно, можна отримати субсидію і проїсти її. Ми не можемо проконтролювати кожну людину, яка отримає гроші. Це відповідальність кожного.

 

Але є одна річ, яку я хотів би, щоб всі пам’ятали. Її можна проїсти один раз. Далі, якщо ви не заплатите, вам просто наступної не дадуть. Це цільова допомога».

Що ж буде, якщо людина, скажімо, не заплатить отримані гроші за тепло, а витратить їх на ліки?

Ось що каже Рева:

«Кожне підприємство, яке надає комунальні послуги, воно має свою клієнтську базу. І, відповідно, у них є своя бухгалтерія. Люди мене можуть поправити, якщо я щось скажу не так. Але ви знаєте, що таке не заплатити за електроенергію протягом місяця. До вас одразу прийде контролер і поставить певні запитання. Те саме стосується газу. А це основні, скажімо так, проплати.



Тобто в цьому випадку підприємства, які надають послуги, вони обов’язково людей відвідають, повідомлять і з’ясують, в чому проблема.

 

Якщо вони побачили, що людині дали гроші, в неї все нормально, а вона не заплатила, то вони тоді інформують управління соціального захисту населення, і управління припиняє цю виплату, поки ти не заплатиш, не розрахуєшся. От і все».

«От і все», - каже Рева. Але ж не все.

Уявимо, що громадянин «Н» отримані гроші «проїв», за послуги ЖКГ не заплатив і наступної монетизованої субсидії – не отримав.

Що це означатиме?

Найпевніше, це означатиме, що громадянин «Н» почне сповзати у боргову яму.

Ну, принаймні, досить багато людей ризикують потрапити у надзвичайно складну ситуацію, тому...

Bарто бути гранично обережними з цими «монетизованими виплатами».  

 

Особливо тим, хто дійсно грошей має – обмаль.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень