Чи готове Рівне повернути «ВЕРЕС» у Прем’єр-лігу – через суд? (ФОТО/ВІДЕО)

Мрії у стилі авангард (АК)

Тут і далі всі живописні ілюстрації -- вибір автора

Вільям Сьюард Барроуз не був фанатом авангарду.

Цього колись відомого бітника тепер класифікують як постмодерніста. Проте, в часи коли у другій лізі тільки починав виступати футбольний клуб «Авангард», Вільям Барроуз написав у чомусь пророчі для всього рівненського футболу слова:

«Щоб вбити людину або народ, треба зарізати його мрії, так, як це білі зробили з індіанцями: вбити їхні мрії, їх магію, вбити їхніх родинних духів».

Відрізана голова рівненської футбольної мрії описана у Вікіпедії дуже сухою мовою «білих людей»:

«Рокировка с ФК «Львов»: В летнее межсезонье 2018 года руководством и инвесторами клубов «Верес» и ФК «Львов» было принято решение, что место «Вереса» высшей лиге займет ФК «Львов», а «Верес» продолжит свои выступления во второй лиге Украины».

Немає сенсу згадувати тут того чи тих, хто так мимохідь «у міжсезоння» відтяв дітородний орган рівненському футболу.

Ніхто б і ніколи не наважився на таку ампутацію, якби знав, що накличе біду на свою голову. Ось таку, наприклад.

Подібне було б немислимим, якби у повітрі витала загроза, що роздратовані фани палитимуть авто, чи жбурлятимуть камінням у віллу, а твоє ім'я у Рівному на роки залишиться називним.

Натисніть плей, щоб побачити, як футбольні вболівальники в Аргентині висловлюють свій протест керівництву клубу «Індепендьєнте»

Відсутність будь-якої реакції з боку громадськості на оборудку з «Вересом» лише підтвердило «правильність» такої хворобливої  бізнес-логіки.

Тихе мугикання кастрованого міста виявилося несуттєвим злом у порівнянні з бенефітами від пересадки футбольного органу на тіло патологічно імпотентного у вищій лізі «П’ємонту», який замість історично неспроможних «Карпат» отримав собі на блюдечку потенційно спроможний «Верес»/«Львів».

Штука, правда, в тому, що Львів отриманого набутку не оцінив.

Причому не оцінив у формі, яка вражає брутальністю та відвертим цинізмом: на відео… на широкий загал… у виконанні корінних львів’ян і під акомпанемент віце-президента Карпат:

«Уааа! Уаааа! ФК «Львів» - кусок г..вна, п..да..си, х…є..си, ви со..ли все життя».

Чи можна собі уявити, щоб «Верес» почув таке у Рівному? Ніколи.

А «ФК Львів», який поцупив його здобутки, мусить тепер звикати до невідворотної футбольної карми. І як тут не згадати сакраментальне:  

«Вважаю, що це хороше завершення стратегічної співпраці між громадською спілкою і Богданом Копитком – користуючись нагодою, хочу побажати йому подальших успіхів у футболі. Таку домовленість можна назвати своєрідним обміном, який не суперечить інтересам жодної зі сторін».

Напевно, жодна з цих задоволених сторін не потерпіла б, якби їхнього улюбленого породистого пса в розквіті сил перед важливим турніром якісь багаті вівісектори взяли б і кастрували. Навіть за гарні гроші. Та й відправили б собі кудись на хутір доживати віку. 

А тут – вбили мрію у цілого міста та всіх в Україні, хто дивився на «Верес» із надією.

Не скажу за інших в Україні, але величезна рівненська діаспора була готова долучитися та підтримати «Верес» своє трудовою гривнею, чи доларом, чи євро. Підтримати як нашу спільну велику футбольну мрію. Якби тільки почула такий заклик.

Замість цього нас поставили перед фактом такої собі – рокіровки. І нічого: жоден фанат навіть у суд на це не подав.

 

ЖОДЕН….

Про що це свідчить? Краще не уточнювати. Але, якщо вірити «теорії лобстера» від Джордана Пітерсона, переможений лобстер тепер буде здатний лише збивати свою злість у форматі «охоронці Злати Плази vs ображений кобзар».

Все більш глобальне викликатиме фантомні судоми.

Ба більше. Ми мали щось, що робило нас (Рівне) інтересними для світу та України. Тепер ми втратили «Верес», а Львів нічого не набув. Для Львова це нічого не змінить, а для нас це не просто втрачений шанс.

Нас усіх, як місто, принизили.

 

Тепер це висить на нас як тавро чи стигма.

До речі, якщо ніхто не буде оскаржувати це безчестя, то кількість автівок, що по дорозі з Києва до Львова прийматимуть рішення «зазирнути на хвилинку» до Рівного, невпинно тяжітиме до зменшення.

Нас оминатимуть, як не вартих уваги. А це, крім іншого, недозароблені гроші рівнянами та недоотримані кошти в бюджет. А значить: мінус новий спортмайданчик, мінус нова алея, мінус нова бруківка і т.д. і т.п.

І це лише прямі втрати в суто матеріальному вимірі, не кажучи вже про вимір – Мрії.

Авангардний політтехнолог із клепкою в голові за помірковану суму може легко перетворити «Повернемо Верес!» в перемогу на місцевих виборах.

Однак, ця стратегія підійде лише кандидату, в якого «є яйця», в хорошому сенсі.  

Принаймні такі, як у президента сільського клубу «Інгулець», який на найпростішому стадіоні пройшов у фінал кубка України з Футболу, де зустрінеться з «Шахтарем» і незалежно від результату вже забезпечив собі місце у Лізі Європи.

Натисніть плей для перегляду відео про ФК «Інгулець» та його шлях до Фіналу Кубка України

Це ще одна, поки що не вбита мрія.

Завтра сільська команда зустрінеться з могутнім і сильним «Шахтарем». І кожна здорова людина буде підсвідомо вболівати за мрію.

 

За перемогу слабкого над сильним, за тріумф Давида над Голіафом; за Верес, який ми втратили і за фенікс футбольного авангарду, який може воскреснути від елементарного судового позову проти рішення ПФЛ.

Чи я не правий?

Від Редакції:

АКце авторська колонка. Усі думки в публікації – авторські.

Автор тривалий час не мешкає в Рівному. Його матеріал публікується під псевдо.

Редакція готова і буде рада надати можливість для озвучення позицій всіх зацікавлених сторін.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень