Найпопулярніша новинарна ФБ-група Рівного має учасників у 100 країнах світу (6 ФОТО)

І цілу армію читачів та дописувачів

Колаж -- наш

ФБ-група Ровно. твой город / Рівне. твоє місто стрімко наближається до показника в 60 000 учасників.

Це серйозне досягнення і хороший привід поговорити з її засновником – Олегом Костюкевичем – людиною надзвичайно позитивною та в Рівному добре знаною і шанованою. Тож ми і поговорили:

Олег Костюкевич (зліва) активний учасник різноманітних громадських та бізнес-заходів у Рівному

- Олеже, 60 000 учасників – це досягнення. З якими відчуттями підходите до цієї позначки?

- Це майже повне охоплення ФБ-аудиторії міста. Вона оцінюється від 70 до 80 тис. чоловік. І тільки дійшовши до такої цифри, ми розуміємо масштаби зв’язків людей в цій соціальній мережі.

От лише трохи статистики:

Щомісяця в групі публікується до 1200 новин (30-60 щодня), 15 000 коментарів, 150 000 реагувань, репостів. Цей показник зростає на 20 % щомісяця.

 

Найбільша кількість переглядів одного посту перевищує 30 000. Коментарів більше, ніж 1500.

 

Популярний день – понеділок.

 

Цікава особливість: 65 % групи – жінки, 63 % групи – у віці 25-44 років, більше, ніж 1200 учасників у віці – понад 65 років.

Google-мобіль виїжджає на зйомки Клевані. У кадрі люди прямо причетні до адміністрування групи Ровно. Твой город / Рівне. Твоє місто

- Жінки рулять), i це, до речі, непогано для групи, бо, наприклад, в маркетингу жінки вважаються більш цікавою аудиторією, ніж чоловіки. Більш багатообіцяючою)) Але повернімося до самої групи. Коли була створена група Ровно. твой город / Рівне. твоє місто? Як прийшла ідея? Ви пам’ятаєте як це було?

- 28 квітня 2011 р. Нашій групі повних вісім років.

Від самого початку це була ідея створити саме групу для спілкування та обговорення подій в місті.

- Але як би ви визначили «формат» своєї групи? Її ключові принципи?

- Основний принцип – актуальні новини міста в режимі онлайн. Ми як агрегатор новин, та водночас ми продукуємо ці новини, це роблять люди, показуючи місто, обговорюючи новини та важливі питання. Група створена для спілкування та поширення інформації про те, що нас оточує.

Найбільше переглядів збирає підбірка світлин від найкращих фотографів міста. Ми не маємо власного сайту, але ми дали дуже багато інфоприводів для публікацій у відомих ЗМІ.

- Це точно, але, до речі, який відсоток серед учасників групи – людей з-за кордону?

- Місцеві користувачі складають майже 80%. Якщо бути точним, то 77 % (45 400 учасників) – з Рівненської області.

10% (5600 учасників) групи - з-за кордону. Найбільше з Італії, Польщі, Німеччини, Іспанії, РФ, Ізраїлю. Є учасники й з екзотичних країн, таких як Сингапур, Гана, Катар, Панама, Японія, Мальта, Мексика, Кувейт та інші. Загалом маємо в групі учасників зі 100 країн світу.

- Круто! А скільки адмінів у групи? Скільки часу займає адміністрування, чи не заважає воно основній роботі? Чим, до речі, ви займаєтеся?

- Адмінів декілька. Наші адміни – працюють в сфері реклами, журналістиці, займаються благодійністю та розвитком міста. Можна сказати, що осердям всього є digital агенція Ліонест 360, якої я є засновником і яка спеціалізується на розміщенні інформації в соціальних мережах та сервісах. Ми також допомагаємо в навчанні та використанні цифрових технологій.

По часу, який витрачається,  можна сказати тільки одне - останні п’ять  років я, як засновник групи ровно. твой город / рівне. твоє місто, у фейсбук практично постійно.  Цього потребує сам процес модерування та поширення новин. Це постійна робота.

Навіть перебуваючи у Києві, не можна забувати про рідну групу

- Коли вперше ви особисто відчули, що група ровно. твой город / рівне. твоє місто може стати найпопулярнішою новинарною групою в Рівному?

- Спочатку група була більш відкритою та не обмежувалася новинами виключно міста та області. Це не надто вирізняло її з поміж інших ресурсів, а пізніше… Закриття вКонтакті та Однокласників дуже посприяло росту аудиторіі фейсбуку загалом та нашої групи зокрема. Тоді за тиждень до нас приходило до 5000 учасників.

На сьогодні ми обмежили новини тим, що відбувається в Рівному, та привели їх у відповідність до назви.

- Якщо говорити про комерційний бік справи: що б ви могли запропонувати потенційним партнерам? Хто взагалі до вас звертається з подібними пропозиціями?

- Група має свої правила та пропонує розміщення реклами. Це можуть бути пости, статті, анонси подій та теми для обговорення всього, що стосується міста Рівне.

Останні 100 публікацій мають - 1 200 689 переглядів та 7160 коментарів Це найбільш активна рівненська аудиторія, для того, щоб показати та розказати про свій бізнес.

Ми підтримуємо своїх, рівненських, запрошуємо всіх, хто хоче рекламувати свої послуги до співпраці. Також шукаємо партнерів та друзів для спільного розвитку нашого міста.

Олег Костюкевич у штаб-квартирі Google

- Що ви розказуєте про групу, коли говорите про неї з кимось із інших міст України чи з-за кордону?

Спеціалістам багато говорити не доводиться: показуємо статистику, пояснюємо спеціалізацію, аудиторію. Просто показуємо саму групу. До речі, як не дивно, такі групи є далеко не в усіх містах.

Зате в інших містах багато тематичних груп, пов’язаних з продажами товарів,знижками та розпродажами. Це ми найближчим часом теж хочемо перейняти та запровадити в Рівному. Крім того, вже незабаром представимо проект «Спільний простір», але про нього зараз говорити не будемо, збережемо інтригу.

- Гаразд, тоді скажіть – якою б ви хотіли бачити свою групу, скажімо, через п’ять років?

- Хороше число 100 тисяч учасників. Сподіваюся, нам не доведеться чекати п’ять років, аби його досягти і…  організувати щось масштабне за межами групи.

- Себто, в реальному житті – не в Фейсбуці?

- Саме так. Упевнені, що група буде рости, ми вже почали і хочемо далі розвивати більш тематичні групи, наприклад «Туристичне Рівне», «Заклади Рівного», «Оперативні новини та допомога в місті». Ці групи вже є та розвиваються.

- Що б ви, можливо, хотіли сказати зараз рівнянам?

- Дякуємо, що любите рідне Рівне. Любите його так, як ми, а можливо й більше. Любите по-своєму, і де б ви зараз не були, ми запрошуємо вас приєднуватися, бо знаєте… Дуже багато учасників групи в коментарях, буває, згадують про роки свого дитинства в місті. Це часто викликає жваві обговорення, коли різні люди починають приєднуватися і ділитися спогадами. Це дуже добре, що рівняни не забувають Рівне в усіх куточках світу. То ж, якщо ви ще, раптом, не з нами, то обов’язково приєднуйтесь. У нас цікаво!

Ваш Олег Костюкевич та команда групи Ровно. твой город / Рівне. твоє місто

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень